11 Mart 2011 Cuma

Etli Patates Yemeği



Lezzet dolu bir yemek.Sıcak ekmek ile bana bana yiyebilirsiniz:) Afiyetle...

Malzemeler:
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük çay bardağı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,tuzot,kuru reyhan
  • Sıcak su


Yapılışı:
  • Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etleri alın.
  • Kısık ateşte suyunu salmasını bekleyin.
  • 3 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etleri pişmeye bırakın.
  • Diğer bir tarafta zeytin yağında kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı ekleyin kavurun.
  • Salçayı ilave edin.Baharatları ekleyin.Patatesleri orta büyüklükte doğrayın ilave edin.
  • 1-2 dk kavurun.
  • Etleri düdüklü tencereden alın salçalı karışıma ekleyin.
  • Kıvamını isteğinize göre ayarlayarak sıcak su ekleyin.Yemeğin üzerini geçmesin.
  • Patatesler kıvama gelene kadar ocakta pişirin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

12 yorum :

  1. ellerine sağlık...pilavın görüntüsünü çok sevdim (: sevgilr..

    YanıtlaSil
  2. canım hepsi birbirinden güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.HER BİRİ AYRI GÜZELLİKTE.
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  4. MENÜ TAMAM:) O BEZELYELERİN RENGİ NE MÜKEMMEL İŞTAH AÇICI:)
    ŞİFA OLSUN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. Menüye bak menüye nefiiiiiiis.
    Yakınız bak hemen atlar gelirim.
    Hepsi birbirinden güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik baharcim herbiri birbirinden enfes görünüyor! afiyetler olsun size! ailenle birlikte cici bir haftasonu diliyorum..mutlu kalin..

    YanıtlaSil
  7. hepside harika görünüyor ellerinize sağlık karnabahar kızartmasını ise uzun zamandır yemediğim bir lezzet özlemişim .Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım 3 lezzetim de harika olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Oooooo, Baharcım..İglo girmiş mutfağımıza hemen? Ellerine sağlık canım benim..Bezelyelerin yeşilliği muhteşem yaa..

    YanıtlaSil
  10. Hepsi birbirinden nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  11. Pilav çok hoş görünüyor yeşilli beyazlı. Çok seviyorum bezelyeli herşeyi. Karnabahara ise bayılırım hele kızartmasına. Oğlumla en sevdiğimiz sebzedir. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım..İglo bezelye nasılda canlı rengiyle fark ettiryor kendini:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.