Lezzet dolu bir yemek.Sıcak ekmek ile bana bana yiyebilirsiniz:) Afiyetle...
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 küçük çay bardağı zeytin yağ
- Tuz,karabiber,pul biber,tuzot,kuru reyhan
- Sıcak su
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etleri alın.
- Kısık ateşte suyunu salmasını bekleyin.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etleri pişmeye bırakın.
- Diğer bir tarafta zeytin yağında kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı ekleyin kavurun.
- Salçayı ilave edin.Baharatları ekleyin.Patatesleri orta büyüklükte doğrayın ilave edin.
- 1-2 dk kavurun.
- Etleri düdüklü tencereden alın salçalı karışıma ekleyin.
- Kıvamını isteğinize göre ayarlayarak sıcak su ekleyin.Yemeğin üzerini geçmesin.
- Patatesler kıvama gelene kadar ocakta pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
ellerine sağlık...pilavın görüntüsünü çok sevdim (: sevgilr..
YanıtlaSilcanım hepsi birbirinden güzel olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.HER BİRİ AYRI GÜZELLİKTE.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
MENÜ TAMAM:) O BEZELYELERİN RENGİ NE MÜKEMMEL İŞTAH AÇICI:)
YanıtlaSilŞİFA OLSUN SEVGİLER
Menüye bak menüye nefiiiiiiis.
YanıtlaSilYakınız bak hemen atlar gelirim.
Hepsi birbirinden güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
ellerine saglik baharcim herbiri birbirinden enfes görünüyor! afiyetler olsun size! ailenle birlikte cici bir haftasonu diliyorum..mutlu kalin..
YanıtlaSilhepside harika görünüyor ellerinize sağlık karnabahar kızartmasını ise uzun zamandır yemediğim bir lezzet özlemişim .Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım 3 lezzetim de harika olmuş sevgiler...
YanıtlaSilOooooo, Baharcım..İglo girmiş mutfağımıza hemen? Ellerine sağlık canım benim..Bezelyelerin yeşilliği muhteşem yaa..
YanıtlaSilHepsi birbirinden nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilPilav çok hoş görünüyor yeşilli beyazlı. Çok seviyorum bezelyeli herşeyi. Karnabahara ise bayılırım hele kızartmasına. Oğlumla en sevdiğimiz sebzedir. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..İglo bezelye nasılda canlı rengiyle fark ettiryor kendini:)
YanıtlaSil