Şimdi Bakla zamanı.Sarımsaklı yoğurt eşliğinde mutlaka tavsiye edilir.
Malzemeler:
- 400 gr bakla
- 1 kahve fincanı zeytin yağ
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 küp şeker
- 1 kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
Üzeri için:
- Sarımsaklı Yoğurt
Yapılışı:
- Kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun.
- Baklaları limonlu suyun içinde temizleyin.Ortadan ikiye bölün.Yıkayın.Bıçak kullanmayın.
- Tencereye alın üzerine sarımsak ilave edin.Kaşık kullanmadan karıştırın.
- Hafif tencereyi sallamanız yeterli.
- 1 su bardağı kaynamış su ekleyin.
- Tuz,ve küp şekeri ilave ettikten sonra pişmeye bırakın.Dereotu ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
ellerine sağlık...ayvalıkta yediğim ayvalık tostu geldi aklıma canım istedi ..
YanıtlaSilBol yoğurlu bakla yeme zamanı geldi ne güzel yaa:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Egenin incisi İzmir,çok seviyorum.Geldiğimde gidip o kumrudan afiyetle yicem.
Öpüyorum canım
eline sağlık canım bu sabah aklımdan geçti ama daha buralarda göremedim:)
YanıtlaSilsevgiler..
bende yoğurtlu baklaya bayılırım,ellerine sağlık....
YanıtlaSiloh mis gibi baklayı çok severim..ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilBayılırım zeytinyağlı baklaya! Ellerine sağlık. Ya şu İzmire kesin gidicem bir gün:(
YanıtlaSilSimdi orada olmak varmis. Ne güzel tadini cikarabilmeniz. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım baklaya bayılırım ellerine sağ
YanıtlaSillık sımsıcak sevgiler.
pişerken ki kokusuna bayılıyorum
YanıtlaSileskinden ne çok yerdim
pazarda gördüğüm gün aldırırdım anneme
ama şimdi yasak listesinde
malesef ben bakla yiyemiyorum :(
midemi inanılmaz ağrıtıyor:(
Eline sağlık olsun canım
benim içinde bir tabak ye :)
Canım kurabiyeler de bakla da harika ellerine sağlık.İzmir görüntüleri de harika, çok seviyorum ben de İzmiri sevgiler...
YanıtlaSilAaaa. baklaaa. bende isterim ne zamandır istiyorum ellerine saglık cnm.
YanıtlaSilSelamlarimla
güzel bir haftasonu geçirebilmeniz dileği ile..
YanıtlaSil