17 Ocak 2011 Pazartesi

Elmalı Revani ve Sirkeli Tatlımsı Kurabiye


Herkese güzel bir hafta diliyorum.Pişerken mis gibi elma ve tarçın kokan bu lezzetli revaniyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
  • 50 gr erimiş soğumuş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet orta boy rendelenmiş elma
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 1 paket vanilya
Ilık revaniye ılık şerbet döküyoruz.
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra irmik,un,tere yağ,vanilya,kabartma tozu,ceviz ekleyin karıştırın.
  • Karışımın içine elmaları rendeleyin,tarçını ekleyin karıştırın.
  • Küçük boy fırın tepsisine karışımı boşaltın ve fırında ağırdan kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için tencereye malzemeleri koyun ve kaynatın.
  • Ilık revaniye ılık şerbet dökün.
  • Kaymak yada krem şanti ile servis yapın.

Sıra geldi kıyır kıyır kurabiyelere...


Her zaman ağızda dağılan yumuşak kurabiyeler tercihimdir.Bu kurabiyeler de aynen öyle ne tatlı ne de tuzlu hafif bir tadı var.
Malzemeler:
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşı tuz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Beyaz haşhaş
  • Siyah haşhaş
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini karıştırın.Yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur olacak.
  • Merdane ile unlu bir zeminde hamuru açın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin.
  • Yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş,susam serpiştirin.
  • Fırında hafif kızarana kadar pişirin.

16 yorum :

  1. İki tarifin de harika, denemeye değer özellikle revaniye bayıldım canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ ÖZGEN,
    TEŞEKKÜR EDERİM.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  3. ikiside nefis olmuş gerçektende...
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ikiside nefis gözüküyor. elmalı tarçınlı revaniyi hiç denemedim ama eminim şahane bir lezzat olmuştur...

    YanıtlaSil
  5. FArklı güzel tatlar ve harika resimleri olan yemekler. Elinize saglık. Aramıza hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  6. her ikiside harika olmuş ama canım benim revaniyi ben alsam süper olacak.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Önce kurabiyemi yiyeyim,ardından revanimi alayım:)
    Çok güzel görünüyorlar!

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Özgen hanım iki tarifte harika görünüyor ellerine sağlık, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. TEŞEKKÜRLER YEMEKBİRAŞK,
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  10. SEVGİLİ ECE,
    BENCE DENE EMİNİM SEVECEKSİN.
    SEVGİLERİMLE....

    YanıtlaSil
  11. SEVGİLİ MUTFAK DİLİ,
    HOŞ BULDUK:)
    ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM TATLI SÖZLERİNİZ İÇİN
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  12. SEVGİLİ PEPELA,
    GÖNDERİYORUM HEMEN.
    SENİN BLOG DA İSE BEN AYNI HİSLERİ DÜŞÜNÜYORUM.

    YanıtlaSil
  13. SEVGİLİ SEVDA,
    TEŞEKKÜRLER SANADA YOLLUYORUM.
    SSEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  14. SEVGİLİ ÖZNUR,
    TEŞEKKÜRLER
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Aman aman bu nasıl nefis bir blog böyle ellerine emeğine sağlık arkadaşım. Tılsımlı kurabiyelere bittim tatlıda çok nefis ve diğer tarifler hımmm....
    Sizi izlemeye aldım daha sık ziyaret edebilmek için...
    Bu nefis blogun ödülü var bende bekliyorum. sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.