Kolay ve değişik bir lezzet.
Malzemeler:10 adet milföy için
- 10 adet milföy hamuru
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peynir
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
- 3 adet kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun.
- Diğer bir tarafta beşamel sosu pişirin.
- Kavurduğunuz kuru soğanı ve 1 yemek kaşığı beyaz peyniri beşamel sosa karıştırın.
- Milföy hamurları merdane ile biraz açın.
- Fırına dayanıklı kapları yağlayın ve açtığınız milföyleri yerleştirin.
- Ortasına beşamel soslu karışımdan paylaştırın.Rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.
- Milföylerin kenarlarını kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif soğanla beşamel sos buluşması sanırım lezzetli olmuştur.
sevgiler.
çok değişik ve çokta güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilbanada değişik geldi harika görünüyorlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilbanada değişik geldi harika görünüyorlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumlarınız için.
YanıtlaSilHayırlı Cumalar diliyorum...
Sevgiler
canım ellerine sağlık değişik ve lezzetli bir tarif sunmuşsun bizlere..
YanıtlaSilcok deigisk bir tarif olmus gercekten, "soganli besamel sos" denemek istersen
YanıtlaSilhttp://lamamutfakta.blogspot.com/2010/12/cok-guzel-bir-tavuk-yemegi.html goz at ;)