24 Ocak 2011 Pazartesi

Marmelatlı Kurabiye


Mutfakta katı yağ kullanmayı pek tercih etmeyenler için bu kurabiyeler çok güzel.İstediğiniz marmeladı kullanabilirsiniz sadece marmeladın katı olması gerekiyor aksi takdirde kurabiye içine çekebilir.Ben kuşburnu ve vişne kullandım.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 paket vanilya
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • Vişne,kuşburnu,çilek vs... marmeladı
Yapılışı:
  • Sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabına alın.
  • Limon suyu ve vanilya hariç diğer malzemeleri de karıştırın.
  • Vanilya nın üzerine limon suyunu sıkın ve karışıma ekleyin.Yoğurun.
  • Yuvarlak şekil verin.
  • Küçük bir kapağın arka tarafı ile kurabiyelerin ortalarını çukur yapın.
  • Fırında hafif pişirin.
  • Soğuduktan sonra ortalarına 1 çay kaşığı marmelat koyun.


Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Allah' a emanet olun.....

26 yorum :

  1. harika bir kurabiye olmuş arkadaşım.not aldım.mutlaka deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. tablo gibi olmuş :) eline sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. of of bu ne güzellik yaa..harika görünüyorlar..ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuşlar, harika görünüyorlar. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Görünüşleri harika olmuş canım eminim lezzetleri de öyledir.Sıvıyağ kullanman da isabet olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kurabiyeler çok güzel görünüyorlar.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ELlerinize sağlık.Çok güsel olmuş.
    Vişne marmeladı nasıl yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  8. Görüntü muhteşemm gerçekten elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Süper bir görüntü, bayıldım, ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. tek kelimeyle süper olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık. Ama ben bu kurabiyede bir türlü çukur yapamadım. Hep kabardı ne hikmetse. İnşallah bir gün yapa bilirim. Çünük bu kurabiyenin çukur olan yerine çıkolata eritip dökmek istiyorum. harika lezzet olur diye düşünüyorum.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  12. En sevdiğim kurabiyelerden bir tanesi,harika görünüyor ellerine sağlık.Ben böğürtlen reçelini çok yakıştırıyorum bu kurabiyelere.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. SEVGİLİ SEVDA,
    SEVGİLİ YEMEKBİRAŞK,
    SEVGİLİ LEYLA POYRAZ,
    SEVGİLİ BEYAZ HANIMELİ,
    SEVGİLİ ÖZGEN,
    SEVGİLİ HAYATCAFE,
    YORUMLARINIZ İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  14. SEVGİLİ ÇİLEKLİ MUTFAK,
    VİŞNE MARMELATINI VİŞNE SUYUNU KATI ŞERBET KIVAMINDA KAYNATIP YAPABİLİRSİN.YADA VİŞNE REÇELİNİ DE MARMELAT OLARAK KULLANABİLİRSİN.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  15. SEVGİLİ PEMBE TATLAR,
    SEVGİLİ AYSEL,
    SEVGİLİ HANDE,
    SEVGİLİ AB-I HAYAT,
    YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  16. SEVGİLİ MUTFAK DİLİ,
    HAMURDA KABARTMA TOZU KULLANMIYORUZ AYRICA HAMUR ÇOK YUMUŞAK OLURSA DAĞILIYOR KURABİYELER.
    ÇUKUR KISMINA GELİNCE BEN KÜÇÜK BİR KAPAK YARDIMI İLE YAPTIM UNA BULAYARAK.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  17. çok güzel bu kurabiyeler.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Gorunum harika, eminim lezzetide nefistir.
    Ellerine saglik canim.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  19. ellerine saglik canim cok hos görünüyorlar! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal..

    YanıtlaSil
  20. Bayıldığım bir lezzet ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Bahar hanım,
    kurabiyelerin görüntüsü ve içinde margarin olmaması çok güzel,
    elinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize emeklerinize saglik .Blogunuzu ilk kez ziyaret ettim cok güzel tarifleriniz resimler bir harika emeklerinize saglik hayirli bir aksam diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  23. Arkadaşım ellerine sağlık çok güzel olmuş.Bu arada organik pazar hem Bornova'da hemde Bostanlı'da var.sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. ellerinize sağlık biz bu tarifi şuan yapıyoruz ama hamurun kıvamını tutturamadık yuvarladığımız hamurlar parçalanıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba un miktarına dikkat edin çok eklerseniz hamur toparlanmaz o zaman çok az sıvı yağ ekleyerek toparlarsınız sorunsuz güzel bir kurabiyedir kolay gelsin bekliyorum piştikten sonra görüşünüzü
      sevgiler

      Sil
  25. merhaba evet bı turlu hamurun kıvamını tutturamadık ve o sekılde pişirmek zorunda kaldık .cukurlarımızda piştikden sonra acıldıgı ıcın marmelat koyamadık ama yınede cok guzeldı arkadaşlar hangı pastahaneden aldın dedıler .ellerınıze saglık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.