Mutfakta katı yağ kullanmayı pek tercih etmeyenler için bu kurabiyeler çok güzel.İstediğiniz marmeladı kullanabilirsiniz sadece marmeladın katı olması gerekiyor aksi takdirde kurabiye içine çekebilir.Ben kuşburnu ve vişne kullandım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 paket vanilya
- Birkaç damla limon suyu
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- Vişne,kuşburnu,çilek vs... marmeladı
- Sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabına alın.
- Limon suyu ve vanilya hariç diğer malzemeleri de karıştırın.
- Vanilya nın üzerine limon suyunu sıkın ve karışıma ekleyin.Yoğurun.
- Yuvarlak şekil verin.
- Küçük bir kapağın arka tarafı ile kurabiyelerin ortalarını çukur yapın.
- Fırında hafif pişirin.
- Soğuduktan sonra ortalarına 1 çay kaşığı marmelat koyun.
Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Allah' a emanet olun.....
harika bir kurabiye olmuş arkadaşım.not aldım.mutlaka deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiltablo gibi olmuş :) eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilof of bu ne güzellik yaa..harika görünüyorlar..ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler..
YanıtlaSilSüper olmuşlar, harika görünüyorlar. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilGörünüşleri harika olmuş canım eminim lezzetleri de öyledir.Sıvıyağ kullanman da isabet olmuş sevgiler...
YanıtlaSilKurabiyeler çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
ELlerinize sağlık.Çok güsel olmuş.
YanıtlaSilVişne marmeladı nasıl yapabilirim acaba?
Görüntü muhteşemm gerçekten elelrine sağlık canım...
YanıtlaSilSüper bir görüntü, bayıldım, ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSiltek kelimeyle süper olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilElinize sağlık. Ama ben bu kurabiyede bir türlü çukur yapamadım. Hep kabardı ne hikmetse. İnşallah bir gün yapa bilirim. Çünük bu kurabiyenin çukur olan yerine çıkolata eritip dökmek istiyorum. harika lezzet olur diye düşünüyorum.
YanıtlaSilSevgilerle...
En sevdiğim kurabiyelerden bir tanesi,harika görünüyor ellerine sağlık.Ben böğürtlen reçelini çok yakıştırıyorum bu kurabiyelere.
YanıtlaSilsevgiler...
SEVGİLİ SEVDA,
YanıtlaSilSEVGİLİ YEMEKBİRAŞK,
SEVGİLİ LEYLA POYRAZ,
SEVGİLİ BEYAZ HANIMELİ,
SEVGİLİ ÖZGEN,
SEVGİLİ HAYATCAFE,
YORUMLARINIZ İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.
KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE...
SEVGİLİ ÇİLEKLİ MUTFAK,
YanıtlaSilVİŞNE MARMELATINI VİŞNE SUYUNU KATI ŞERBET KIVAMINDA KAYNATIP YAPABİLİRSİN.YADA VİŞNE REÇELİNİ DE MARMELAT OLARAK KULLANABİLİRSİN.
SEVGİLERİMLE...
SEVGİLİ PEMBE TATLAR,
YanıtlaSilSEVGİLİ AYSEL,
SEVGİLİ HANDE,
SEVGİLİ AB-I HAYAT,
YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
SEVGİLERİMLE...
SEVGİLİ MUTFAK DİLİ,
YanıtlaSilHAMURDA KABARTMA TOZU KULLANMIYORUZ AYRICA HAMUR ÇOK YUMUŞAK OLURSA DAĞILIYOR KURABİYELER.
ÇUKUR KISMINA GELİNCE BEN KÜÇÜK BİR KAPAK YARDIMI İLE YAPTIM UNA BULAYARAK.
SEVGİLERİMLE...
çok güzel bu kurabiyeler.. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGorunum harika, eminim lezzetide nefistir.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
ellerine saglik canim cok hos görünüyorlar! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal..
YanıtlaSilBayıldığım bir lezzet ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
Bahar hanım,
YanıtlaSilkurabiyelerin görüntüsü ve içinde margarin olmaması çok güzel,
elinize sağlık,sevgiler...
Ellerinize emeklerinize saglik .Blogunuzu ilk kez ziyaret ettim cok güzel tarifleriniz resimler bir harika emeklerinize saglik hayirli bir aksam diliyorum öptüm.
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık çok güzel olmuş.Bu arada organik pazar hem Bornova'da hemde Bostanlı'da var.sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık biz bu tarifi şuan yapıyoruz ama hamurun kıvamını tutturamadık yuvarladığımız hamurlar parçalanıyor
YanıtlaSilmerhaba un miktarına dikkat edin çok eklerseniz hamur toparlanmaz o zaman çok az sıvı yağ ekleyerek toparlarsınız sorunsuz güzel bir kurabiyedir kolay gelsin bekliyorum piştikten sonra görüşünüzü
Silsevgiler
merhaba evet bı turlu hamurun kıvamını tutturamadık ve o sekılde pişirmek zorunda kaldık .cukurlarımızda piştikden sonra acıldıgı ıcın marmelat koyamadık ama yınede cok guzeldı arkadaşlar hangı pastahaneden aldın dedıler .ellerınıze saglık
YanıtlaSil