Sütlü kolay bir tatlı tarifi gelsin sizlere bugün.Evde hiç eksik olmasın isterim.Yapması kolay olduğundan çoğumuzun ilk tercihleri arasında sanırım.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr tereyağı
Ahududu Sos İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı silme nişasta
- 1 çay bardağı Tukaş Ahududu Reçeli
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt,şeker,nişasta,un ve yumurta sarısını ekleyin.
- Çırpma teli ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirin tereyağ ve vanilya ekleyin mikser ile 5 dk çırpın.
- Kuplara paylaştırın.
- Ahududu sos için başka bir tencereye su,nişasta,ahududu reçelini ekleyin ve karıştırın.
- Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Hazırlanan sosu muhallebilerin üzerine paylaştırın.
- Soğuduktan sonra servis edin.
Tukaş Facebook Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Hayırlı Cumalar. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
canım önce geçmiş olsun Sonra ellerine sağlık diyorum. ve öpüyorum çok :)
YanıtlaSil