3 Nisan 2014 Perşembe

Ahududu Soslu Muhallebi


Sütlü kolay bir tatlı tarifi gelsin sizlere bugün.Evde hiç eksik olmasın isterim.Yapması kolay olduğundan çoğumuzun ilk tercihleri arasında sanırım.

Afiyetle.


Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı

Ahududu Sos İçin:
Yapılışı:
  • Derin bir tencereye süt,şeker,nişasta,un ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Çırpma teli ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirin tereyağ ve vanilya ekleyin mikser ile 5 dk çırpın.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Ahududu sos için başka bir tencereye su,nişasta,ahududu reçelini ekleyin ve karıştırın.
  • Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Hazırlanan sosu muhallebilerin üzerine paylaştırın.
  • Soğuduktan sonra servis edin.

Tukaş Facebook Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Hayırlı Cumalar. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. canım önce geçmiş olsun Sonra ellerine sağlık diyorum. ve öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.