Blogda Humus tarifi daha önce paylaşmıştım.Bu sefer Sevgili PelinChef tarifi ile hazırladım.Bu tarif de blogumda olsun istedim.Her iki tarifi de deneyip siz kendi tarifinizi seçin.
Mutlu Keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.
Tukaş Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı Tukaş Haşlanmış Nohut
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- Tuz,kimyon
Yapılışı:
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun.
- Önemli püf noktası nohutların kabuklarının soyulması.
- Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin.
- Kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
Ben nohutları kendim haşlıyorum ama şu kabuk soyma faslı beni çok bunaltıyor:)) o yüzden hepsini meyve sıkacağından geçiriyorum hiç belli olmuyor üç öğün salata diye üzerine bol maydonoz ve pulbiberle yenir bizde:))
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım.
Baharcım humussuz bir dvet masası düşünemiyorum..Bayılırım ,ellerine sağlık..Tabaklara bayıldım..
YanıtlaSilHımm nefis görünüyor Baharcım, bu arada tabaklarına da bayıldım, renkleri çok hoşş
YanıtlaSil