Çilek zamanı olunca birde sütlü tatlılar sevilince sık sık yapılır oldu bu ara.Yumuşacık nefis bir muhallebi yapmak isterseniz hemen tarifi deneyin diyorum.
Mutlu,keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından bir parmak fazla un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme margarin
Çilekli Sos İçin:
- 500 gr Çilek
- 1 türk kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı silme nişasta
- 1 türk kahve fincanı Tukaş Çilek Reçeli
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt,şeker,un,yumurta sarısını ekleyin.
- Çırpıcı ile iyice çırpın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra margarin ve vanilya ekleyin.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Sos için çilekleri yıkayın ve mutfak robotuna alarak püre haline getirin.
- Sos tenceresine alın.
- Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyin karıştırın.
- Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra çilek reçelini ekleyin ve karıştırın.
- Kuplara muhallebi ve çilek sosu paylaştırın.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Tukaş Facebook Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.
Ellerine sağlık Baharcım nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK BAHARCIM.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSil