Sabah kahvaltısı yapmadığım zamanlarda öğle saatlerinde çok acıkıyorum.Canımın en çok istediği şey ise sadece salata.Her türlüsü olabilir.
Klasik salataların yeri her zaman ayrıdır.Ama değişimi de çok severim.Farklı lezzetleri ortaya çıkarmak ve sunmak da ayrı güzel.Umarım deneyip beğenirsiniz.
Malzemeler:
- 1 küçük kavanoz Tukaş Garnitür
- Yarım çay bardağı Tukaş Mayonez
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- Tuz,limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 küçük boy atom marul (Iceberg)
Yapılışı:
- Sos için sarımsağı ezin.
- Derin bir kaseye zeytin yağ,mayonez,tuz,limon suyu,kuru naneyi ekleyin ve çatal ile çırpın.
- Garnitürleri süzgecin üzerin alın ve iyice süzdürün.
- Süzülen garnitürleri sosun içerisine alın.
- Atom marulu yıkayın ve suyunu iyice süzdürün.
- Marulu elinizle orta büyüklükte parçalara ayırın ve derince bir salata kasesine alın.
- Üzerine soslu garnitürü ekleyin ve karışmasını sağlayın.
- Kıyılmış cevizi de serpiştirerek servis edin.
Tukaş Facebook Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBöyle güzel salatalar oldukça bana göre de ana yemeklerin hiç şansı yok:)benim de tercihim öğlenleri salata..
YanıtlaSil