22 Ocak 2012 Pazar

Mahidevran Keki


Geçenlerde Facebook'da Zeynep'ciğimin 'Hürrem Sultan keki yapacağım' demesiyle benimde o gün yapmayı planladığım ama ismini koymadığım bu kekin adı oluverdi Mahidevran keki.(çok da hoş muhabbetler geçti bu keklerin üzerinden)Keten tohumlu kurabiyeyi ne kadar beğenerek yaptığımı artık bilmeniz gerekiyor.Bu sefer de Keten tohumunu kek içinde kullandım.Lezzetini de eklemeler ile kat kat katladım diyebilirim.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı çekilmiş keten tohumu
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz burçak bisküvi
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1,5-2 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal rendesi
  • 1 limon rendesi

Yapılışı:
  • Toz şeker ve yumurtayı mikser ile 5 dk çırpın.
  • Sıvı yağ,keten tohumu,burçak bisküvi,kuş üzümü,portakal,limon rendesini ekleyin karıştırın.
  • Ceviz,vanilya,su ilave ettikten sonra mikserle 1 dk karıştırın.
  • Kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ekleyin.
  • Bütün malzemeyi ekledikten sonra karışımı iyice karıştırın.
  • Orta boylarda dilimli kek kalıbını 50 gr tere yağ ile her yerin yağlayın.
  • Kek karışımını kalıba boşaltın.
  • 160 derece fırında pişmeye bırakın.
  • İyice soğuduktan sonra servis edin.

32 yorum :

  1. ismide harika içerisindeki malzemelerde:) kimbilir tadı nasıldır ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canımm..aman hürrem sultan mahidevranın bu atagını görünce boş durmuycaktır:)))sevgiler keyifli,sıcacık bir pazar dilerim

    YanıtlaSil
  3. O bahsettigin kek di mi bu :) Super gorunuyor, ellerine saglik tatlim. Elif'i ve seni cok opuyorum.

    YanıtlaSil
  4. mımmm adı kadar kendi de güzelmiş.ellerinize sağlık.harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Sen cok yasa emi arkadasim...:) Ellerine saglik... Denenmeli bu Mahidevran keki... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. mahidevarn mi yoksa sultan suleymanmi desek hani sultanlara layik olmus.ellerine saglik hayatim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. İçindekilerden belli çok güzel olduğu:) Denerim ben bunu:)

    YanıtlaSil
  8. ay adi cok hosuma gitti...resimler ve kek süper ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  9. Ne guzel kabarmış öyle. İsmi de pek yakışmış :)

    YanıtlaSil
  10. Ay süper olmuş bu kek.Ellerine sağlık Baharcığım.İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık.Malzemeleri çok güzel, kek çok güzel kabarmış.Adı güzel,Tadı da güzel:)

    YanıtlaSil
  12. çok nefis görünüyor. tarifi aldım bile. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Eminim süper bir şey ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ellerinize saglık cok güzel görünüyor..
    ben size başka birşey sormak istiyorum. cheesecake yaparken kullandığınız krema hangisi acaba..yani pasta kreması mı, dolgu krema mı? siz hangi marka kullanıyorsunuz.JanseT

    YanıtlaSil
  15. diziye bakmıyorum ama ismide çok hoş canım.kek de ayrı güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel görünüyor canım eline sağlık. Keke su ve burçak bisküvi nasıl bir katkı sağlıyor merak ettim.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık..İsim çok hoş olmuş:)Malzemeler harika tadından şüphem yok afiyet olsun:)sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Canim ellerine emeklerine saglik keten tohumu hem kolay hazmettirir cok güzel degisik bir tarif nefisde görünüyor .

    YanıtlaSil
  19. İçinde yok yok,lezzetinin yerinde olduğu muhteşem görüntülerinden belli oluyor.Tarif listeye alındı:)Ellerine sağlık canım:)
    Mahidevran ismini nasıl almış merak ettim:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. hadi bakalım tüm saray efradını taşıyın mutfağa:)))))ellerine sağlık
    nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize saglik. Gercekten cok degisik bir o kadar da guzel bir tarif. En yakin zamanda denemek isterim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar nefis ve güzel isimli bir kek böyle. Bayıldım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. eline sağlık canım.hayırlı güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  24. mahidevran da ağzının tadını biliyormuş. Malzemelere baktım keten tohumlu kek hiç yemedim ama güzel olduğu anlaşılıyor ellerine sağlık baharcığım sevgiler

    YanıtlaSil
  25. ismini de sevsinler
    hoş leziz harika
    :))))

    YanıtlaSil
  26. biraz daha iyileşeyim hürrem sultanı salacağım üstüne mahidevran kork bizden:))))
    ellerine sağlık canım bahar'ımmmmm,aramızdaki yoğun elektrikten kaynaklanıyor bu tatlı sohbetler:)))
    çok öperim seni çooook

    YanıtlaSil
  27. valla bayıldım sofraya ellerinize sağlık sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Janse t
    kulladığım krema sek yada tikveşli 200 ml sıvı krema olarak geçiyor.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. çok teşekkür ederim yardımınız için :)

    YanıtlaSil
  30. hemen yapmam lazım mahidevran kekini.çok severim mahidevran sultanı.elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.