Malzemeler:
- 1 cup tahin (250 gr)
- 1/2 cup toz şeker (200 gr)
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 1 cup portakal suyu (200 ml)
- 1 cup un (200 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (un ile karıştırın)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Tahin ve toz şeker ilave edin mikser ile karıştırın.
- Portakal suyunu da ekleyin ve karışımı 5 dk daha mikser ile karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Bütün karışımı iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba karışımı boşaltın.
- 20 dk pişmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra servis edin,mutlaka 1 gece dinlendirin.
- Browni soğumadan dilimlemeyin.
- Tarif de yumurta yok.
Kaynak:Tarifküpü
Bizim evde de tahinsiz kalhvaltı sofrası olmadı hiç şimdiye kadadr. bu tarifi aklımda tutayım dediğin gibi kavanoz dibinde birikenleri değerlendirmiş oluruz. ellerine sağlık
YanıtlaSiltahini bende çok sever,sık kullanırım..ellerine sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilCanim ellerine saglik. Cok lezzetli bir kek. Sen ne güzel alinti yaptigin yeri belirtmissin. Fakat orada nerden aldiklarini belirtmemisler. Tarif tanidik gelince biraz arastirdim. Güzel bir hafta sonu dilerim.
YanıtlaSilnefis bir lezzet browni çok severim bunuda demek istiyorum elinize sağlık :)
YanıtlaSilYoğun çikolata tadı mı yazıyor orada? Bunu ben denemeyeceğim de kim deneyecek o halde? :) Eline sağlık.
YanıtlaSilTahinli kurabiye çok severim ama kekte hiç denememiştim kesinlikle hoş görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSiltuttum bu tarifi:)deneyeceğim bu hafta inşallah baharım.ellerine sağlık
YanıtlaSilçooook öptümmmmm
tahinide çok severim brovniyi de bu tarif tam benlik:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilbu lezzet tam bana göre olmuş tahinli herşeyi çok seviyorum.ellerine sağlık.
YanıtlaSilBrowniyi çok severim,birde tahinli deneyeyim..Ellerinize sağlık...blogunuzu izlemeye alıyorum:)Sevgiler:)
YanıtlaSilBrowniyi çok severim,birde tahinli deneyeyim..Ellerinize sağlık...blogunuzu izlemeye alıyorum:)Sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuştur muhakkak.Tahinli olunca lezzet tavan yapmıştır:)
YanıtlaSilİlginç bir tarif olmuş tahinle kakaoyu hiç özdeşleştirmemiştim.Güzel olmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYumurta olmamasına rağmen ne de güzel kabarmış, tahin farklı bir lezzet katmış olmalı. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilevet evet çok akıllıca :) şu browninin kabaklısını bile yapıyorlar yahu, tahinlisi neden olmasın. ellerine sağlık.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
Tahini çok seviyorum.Ellerine sağlık.Ne güzeldir şimdi.Sevgiler.
YanıtlaSilSelamlar canim,
YanıtlaSilcok güzel bir fikir, muhakak muhtesem bir lezzet olmustur,
sevgiler....
Ben de tahini çok sevdiğim için bu soğuk kış gününde hemen denedim browniyi. Ama tahin oranı fazla geldi bana, çikolatayı da güzelim portakal suyunu da bastırmış... 1 yerine 1/2 cup tahin konmalı. Bir de benim kelepçeli kalıbımda çok ince oldu.
YanıtlaSil