Bu aralar hamur işleri ile aramız bir hayli iyi gidiyor:)ama artık bir dur demem gerek sanırım.Sıcak olduğu zaman kaç tane yediğimi bilmiyorum.İşte bu börekler de kendinize dur dedirtmeyecek kadar lezzetli bir şey.Bu sabah arkadaşıma kahvaltıya giderken götürdüm sıcak sıcak.Akşamdan hazırladım ve buzdolabında dinlenmeye bıraktım.Sizde mutlaka deneyin lütfen bu nefis börekleri.
Malzemeler:
- 4 tane hazır yufka
Arasına sürmek için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 büyük havuç (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı tuz ot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- İstediğiniz baharatlar eklenebilir
Üzeri için:
- Kuru soğanı tencereye alın zeytin yağını ekleyin ve kavurun.
- Üzerine haşlanmış yeşil mercimek ve rendelenmiş havucu da ekleyerek 5 dk kadar pişmeye bırakın.
- Ocaktan indirdikten sonra baharatlarını ve tuz ilave edip karıştırın.
- Soğuması için bir kenara alın.
- 1 adet yufkayı tezgahın üzerine serin.
- Süt ve erimiş margarini karıştırın.
- Fırça ile yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.
- Yufkayı ikiye katlayın yarım daire elde edin.
- Tekrar yağlı karışımdan sürün ve tekrar ortadan ikiye bir çeyrek daire elde edin.
- Bıçak yardımı ile 4'e bölün.
- Mercimekli iç harç koyun ve kenarlarını içe kıvırmadan rulo sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Diğer yufkaları da bu şekilde tamamlayın.
- Yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- 1 adet yufkadan 4 tane börek çıkıyor.
Kaynak:Hayatın ta kendisi lokantası
mercimekli böreğe bayılırım
YanıtlaSilhavuçlusunu hiç denememiştim doğrusu
eline sağlık olsun :)
Ellerine saglik Bahar'cigim, harika gorunuyor.
YanıtlaSilTekrar guzel ve saglikli yillar diliyoprum.
Sevgi ve selamlar...
mis gibi görünüyorlar olsada yesek:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilNasıl canım istedi anlatamam. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSevgilerimle...
SÜPER SÜPER SÜPER DAHA NE DİYEYİM BİLEMEDİM CANIM ÇEKTİİ :))
YanıtlaSilEllerinize saglik. Cok guzel bir goruntu ve degisik bir tarif.
YanıtlaSilsevgiler
Çok lezzetli olmuştur eminim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilFazla yememek, dikkat etmek lazım.Yoksa sonumuz pek hayırlı olmayacak :)
ellerine sağlık bahrım nefis bir börek bu,olsada yesek..
YanıtlaSilMercimekli börek çok severim, havuç da iyi fikirmiş.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık..
Senin yerinde ben de olsam güp güp yuvarlardım börekleri. Haklısın yemekte.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.denesem ben de bu güzel görüntüyü tutturabilir miyim acaba?ellerine sağlık...
YanıtlaSilböreğin görüntüsünden çıtır çıtır olduğu belli oluyor
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
şu hamur işleri neden bu kadar sevilir ki:) çok güzel gene ellerine sağlık.
YanıtlaSilyiyesim geldi ellerine saglik canim..
YanıtlaSilSevgili Bahar, kruasan deyinece, önce gerçekten yağlı fransız hamurla yaptın zannetmiştim.Neyseki yufkaylaymış, eee ben bunu tabii ki yaparım da yerimde.
YanıtlaSilEline sağlık
hımm mercimekli olurda yenmez mi hiç elinize sağlık
YanıtlaSilBende bugün börek yapmayı düşünüyordum. Biliyor musun hemde mercimekli, dondurucuda bekleyen bir kase kadar mercimeğim ve birazda haşlanmış patates ile beraber yaparım diye planlarken senin çıtırları gördüm ne güzel tesadüf dedim ve inşaallah bende böyle yapayım.Ellerine sağlık ...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Değişik bir tarif denemek lazım :)
YanıtlaSilŞeniz
Gül böreğini arada yapıyordum bu da güzelmiş bunu da yapayım ben..)
YanıtlaSilMutlu yıllar..
Eline sağlık, gerçekten çıtır çıtır harika görünüyor böreğin,
YanıtlaSilÇok güzel kabarmışlar mercimekte yakışır böreğe,ellerinize sağlık
YanıtlaSilmerhaba ,yeni evliyim bugün için not alıp denedim ,allahım harika oldu,benim yaptığıma inanmadılar,ama çok şişman oldular:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bi blog,yeni öğrenenler için gayet kolay pratik tarifler,ellerine sağlık:))