5 Şubat 2011 Cumartesi

Ispanak Boran (Antakya)



Kışın en sevilen sebzelerinden biri olsa gerek Ispanak.Yemeğinden salatasına kadar biz bol bol tüketiyoruz.Antakya yöresinden Ispanak Boran çok hafif ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:
  • 250 gr Ispanak
  • 1 kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım çay bardağı ince bulgur(küçük çay bardağı)
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Üzerine gezdirmek için pul biber ve sıvı yağ


Yapılışı:
  • Ispanakları güzelce yıkayın ve doğrayın.
  • Zeytin yağı derin bir tavaya alın kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
  • Üzerine ıspanakları ekleyin.
  • Yarım çay bardağı ince bulguru ilave edin.
  • Kısık ateşte kavurun.
  • Ispanağın saldığı su sayesinde bulgur pişiyor.
  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
  • Üzerine isteğe bağlı pul biberi yağda kızdırıp ekleyebilirsiniz.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

12 yorum :

  1. Baharcığım,bu nefis bir yemeğe benziyor,
    hiç duymamıştım,
    eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim ama görüntüden çok güzel olduğu belli oluyor.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. boraniyi kitaplarida cok okudum ama tatmak daha nasip olmadi.. nefiss görünüyor canim, ellerine saglik! sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. En kısa zamanda deneyeceğim çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Mutlu pazarlar canım.
    Anneciğim yapmıştı gittiğimde yemiştim. Pek severim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Dolapta ıspanağım var hemen mutfağa
    girip yapıyorum canım.
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. antakya yemekleri zaten bastan asagı ınaılmaz..tarifte cok hafif ve güzel görünüyorr. elinize saglık valla ıspanagı bu haliyle de denicem

    YanıtlaSil
  8. ben de ıspanağı çok severim ama sular burada çok serin yıkamak işkenceye dönüşebiliyor..hazır olunca da bir güzel oluyor yemesi..ellerine yüreğine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. bulgurlu hiç yemedim değişik ve güzelmiş ellerine sağlık canım
    mutlu haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. SEVGİLİ HAYAT CEMRESİ,
    YEMEK DEĞİL AMA ÇOK DOYURUCU.
    SEVGİLERİMLE...


    SEVGİLİ SEVDA,
    TEŞEKKÜRLER CANIM.
    SEVGİLERİMLE...


    SEVGİLİ HASRET'CİM TEŞEKKÜRLER...




    SEVGİLİ MİNİMUTFAK,
    TEŞEKKÜRLER...
    SEVGİLERİMLE...



    SEVGİLİ NAZLI,
    NE DE GÜZEL OLMUŞTUR ANNECİĞİNİN YAPTIĞI.
    SEVGİLERİMLE....




    SEVGİLİ ZEYNEP,
    AFİYET OLSUN...
    SEVGİLERİMLE...



    SEVGİLİ NAZLI,
    HER YÖRENİN ENFES LEZZETLERİ VAR.
    SEVGİLERİMLE...



    SEVGİLİ BALPARE,
    BURADA DA SOĞUK AMA ÜŞENMEDEN GİRİYORUZ MUTFAĞA:)
    LEZZETE DEĞER DİMİ:)
    SEVGİLERİMLE....




    SEVGİLİ HANDE'CİM TEŞEKKÜRLER.SEVGİLERİMLE.....

    YanıtlaSil
  11. hoş bir tarif canım ellerine sağlık ama hiçbir antakyalı ıspanak boranyesini böyle yapmaz.yemek sulu ve sıcaktır..içerisine yöresel olan tuzlu yoğurt eklenir..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. evet canım yaa ben de face'te gördüm eline sağlık ama Antakya uuslü değil bu bulgurlu yoğurtlu güzel bir ıspanak yemeği ama:))http://hataysofrasi.blogspot.com/2009/04/ispanak-boranyesi-ve-etli-pilav.html biz böyle yaparız ıspanak boranyesini Fatoş Hanımın da dediği gibi tuzlu yoğurtla(Antakyaya özgü) yapılır.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.