15 Mart 2014 Cumartesi

Sakızlı İstanbul Muhallebisi


Sakızlı İstanbul Muhallebisi.

İsmi çok havalı.İçinde yok yok :) Sanırım bu yüzden İstanbul Muhallebisi denilmiş :)

Tarif Sahrap Soysal.


Malzemeler:

  • 6 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 adet damla sakızı

Üzeri için:
  • Kuş üzümü-tarçın-gül suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Derin bir tencereye sütü alın.
  • Yumurtayı ve toz şekeri ekleyin.Toz haline getirilen damla sakızını ekleyin.
  • Üzerin toz malzemeleri ekleyin ve tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
  • Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerine tarçın,kuş üzümü,gül suyu vs... ile servis edin.

8 yorum :

  1. ellerinize sağlık görüntüsü bile yeter süper

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü çok hoş üzerindeki pembeliği sevdim tadınıda merak ettim doğrusu elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok şık,çok gözüküyor Baharcım,ellerine sağlık.Keyifli pazarlar:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba, bardaginiz kaç ml aliyor? Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. muhallebi sevmem ben ama bu çok çekici duruyor :D

    YanıtlaSil
  6. sunum her zamanki gibi harika... ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım..
    harika görünüyor kesinlikle..
    afiyet şifa olsun..
    acil şifalar diliyorum sana canım..

    YanıtlaSil
  8. Muhtesem gorunuyor, ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.