Sebze ve peynir yemeyen çocuklar için harika bir tarif.İçerisine farklı sebzeler ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.
Yeni hafta yağmurlar eşliğinde geldi.Sanırım bu hafta bolca yağmur var.Şükürler olsun.
Keyifli ve huzurlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
Facebook sayfamızda hediye çekilişimiz var.Katılmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 150 gr beyaz peynir
- 1 adet kabak
- 1 dal pırasa
- 1 demet dereotu
- Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Yumurtaları derin bir kaba alın ve çırpın.
- Sıvı yağ,süt ekleyin çırpmaya devam edin.
- Tuz ve baharatları ekleyin.
- Peyniri ezin,dereotunu ince kıyın,pırasaları ince ince doğrayın ekleyin.
- Kabağı rendeleyin ve suyunu sıkın ekleyin.Bütün karışımı tahta bir kaşık ile karıştırın.
- Kabartma tozu ile birlikte yavaş yavaş un ekleyin.
- Yağlı kağıt serili küçük bir fırın tepsisine karışımı dökün.
- Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin.
- 160 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ellerine sağlık canım hem pratik hemde lezzetli …
YanıtlaSilTatlılar olduğu kadar tuzlu keklerin de her çeşidine bayılırım…
Afiyetler olsun…
Sevgiler...
ellerin yüreğin dert görmesin baharım...
YanıtlaSilharika görünüyoorr,tatlı tariflerde çok tuzlular favorim benim..
gel gör ki evde tatlı canavarı var üç tane..;)
yapar yerim ben bunu tek başıma bee..:))
öperim canım..;)
muhabbetle..
aman yasın yağsın inşş her yere yağsın hemde ne güzel bereket
YanıtlaSiloohh mis gibide olmuş eline sağlıkk cnaım
sevimleeee :)
Merhabalar Bahar Abla ne leziz blogun varmış :)
YanıtlaSilBu bizim Portakal Cafe mi :)) Büyükparktaki.
Ziyaretinize geleyim öyleyse:)
Ben de bloguma beklerim ^^ÇöpeGitmesin
Sevgilerrr
çoklezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım.. Tam benlik bir tarif olmuş.. En kısa zamanda yemek için geleceğim..:)) Sevgiler..
YanıtlaSilBaharım ben geldim:))ellerine sağlık canım harika görüyor:))her zaman ki gibi sunumlar bir harika :))öpüyorum sevgilerimle...
YanıtlaSilBizim evde de pırasa en çok böyle hamur işleriyle tüketiliyor ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım miss mis:)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık Baharcım. Görüntüsünden belli ne kadar lezzetli olduğu...:)
Sevgilerimi bıraktımmmm....:)))
Ellerine sağlık baharım çok severim pırasayı.
YanıtlaSilCok guzel bir tarif. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilSevgiler...
enfes gozukuyor bahar hanim ellerinize saglik sunumunuz da cok sık olmuş..:)
YanıtlaSilBloglara yorum yapma alışkanlığımız yavaş yavaş azalıyor ne yazık ki değil mi ?
YanıtlaSilPırasalı kek yapmadım ama bir arkadaşımda yedim .Gerçekten nefisti.Ama o kabak koymamıştı.
Denemek gerek.
Ellerine sağlık
Sevgiyle kal
Sofralarinizi her daim cok begeniyorum. Cok ozenli ve istah acici gozukuyor.
YanıtlaSilSevgilerimle
Çok severek yediğim vede çok sık yaptığım bir kek tarifi ellerine sağlık çok nefis oluyor
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir lezzeti paylaşmışsınız ; azıcıkta mısır unu ilave ederseniz yemede yanında yat kıvamında olur:)) Ellerinize sağlık Bahar Hanım..
YanıtlaSilBende kızıma ve eşime bu şekilde yedirebiliyorum pırasa ve ıspanağı ben börek yapıyorum bu tarifide not alıyorum elinize sağlık sevgiler :)
YanıtlaSilbaharrr vallahi rejimdeyim ama resim beni benden aldı vallahi. ellerine sağlık sizede şifa olsun....
YanıtlaSilbu arada face pek giremiyorum zamansızlıktan ne oldu ameliyatın canım??
YanıtlaSilEllerinize sağlık Bahar hanım nefi olmuş sevgiler...
YanıtlaSilBaharım eline sağlık nefis görünüyor :) benim kızım şimdiden seviyor sebzeyi umarım öylede devam eder sevgilerr :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık Bahar hanım ,eminim çok lezzetlidir,sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik cnm yarin bende denemeliyim sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım çok lezzetli sağlıklı bir kek sevgiler...
YanıtlaSil