Sakızlı İstanbul Muhallebisi.
İsmi çok havalı.İçinde yok yok :) Sanırım bu yüzden İstanbul Muhallebisi denilmiş :)
Tarif Sahrap Soysal.
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 50 gr margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 3 adet damla sakızı
Üzeri için:
- Derin bir tencereye sütü alın.
- Yumurtayı ve toz şekeri ekleyin.Toz haline getirilen damla sakızını ekleyin.
- Üzerin toz malzemeleri ekleyin ve tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
- Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
- Kuplara paylaştırın.
- Üzerine tarçın,kuş üzümü,gül suyu vs... ile servis edin.
ellerinize sağlık görüntüsü bile yeter süper
YanıtlaSilgörüntüsü çok hoş üzerindeki pembeliği sevdim tadınıda merak ettim doğrusu elinize sağlık
YanıtlaSilÇok şık,çok gözüküyor Baharcım,ellerine sağlık.Keyifli pazarlar:)
YanıtlaSilmerhaba, bardaginiz kaç ml aliyor? Ellerinize saglik
YanıtlaSilmuhallebi sevmem ben ama bu çok çekici duruyor :D
YanıtlaSilsunum her zamanki gibi harika... ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilharika görünüyor kesinlikle..
afiyet şifa olsun..
acil şifalar diliyorum sana canım..
Muhtesem gorunuyor, ellerine saglik canim...
YanıtlaSil