Kapalı,hafif yağmurlu bir hava var bugün İzmir'de.Böyle zamanlarda insanın üzerinde mutlak bir ağırlık oluyor.Ama mutfak delisi bir insanı pek de etkilemiyor böyle havalar.Tek sorun fotoğraf çekimi.Güneşle resmen kovalamaca oynuyorum.
Sabah facebook da gezinirken Sevgili Seval'in (yemekbiraşk) nefis kızarmış tavukları karşıma çıktı.Tam da dolapta bekleyen tavuk bagetleri akşama hazırlamayı planlamışken.Bir yandan prensesin beslemesini hazırlarken çok kısa sürede tavukları da hazırlayıp dinlenmeye bıraktım.Pratik ve son derece lezzetli.
Tavuğun her türlü halini yapmasını da yemesine ailece seviyoruz.Tarif için çok teşekkürler Seval'cim.
Malzemeler:
- 1 kilo tavuk baget
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Sos malzemelerini derin bir kaba alın ve çatalla çırpın.
- Temizlenmiş bagetleri sosa bulayın ve strecleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırın kabına dizin.
- 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Servis ederken domates sos ile servis edebilirsiniz.
Keramika ürünleri için buraya bakabilirsiniz.
kasım ayına inat İstanbulda da bol güneşli bir hava vardı bugün...
YanıtlaSilinşaAllah yarına da açık olur da eminönüne gitme planlarım suyadüşmez:D
eline sağlık canım
tavuğun her türlüsü kabulümdür :D
ooo hemde mayonezli...
YanıtlaSilçok severim...
ellerinize sağlık...
harika görünüyor, hiç böyle güzel kızarmış tavuk yapmayı beceremiyorum. Derili baget mi kullandınız?
YanıtlaSilÇOK HARİKA BİR TARİF BENCE...ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilHımmm nefis görünüyor Baharım. İnsanın ağzını sulandırıyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilnefis harika olmuş canım resim süper çok canlı ellerine sağlık
YanıtlaSilbahar çok nefis olmuş
YanıtlaSileline sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
Oh oh oh, çok severim, harika olmuş Bahar.
YanıtlaSiltek kelimeyle perfekt olmuş :) sevgilerimle...
YanıtlaSiltavuk lezzelı olursa bende cok sevıyorum ama bazen cok kötü kokuyor:(
YanıtlaSilBaharcım ellerine sağlık,nefis olmuş...Bende dün gördüm mayonezli tavukları,denenecekler listesine almıştım...Seninde testinden tam not aldığına göre hemen denenmeli..
YanıtlaSilGörünce önce kızartılmış zannettim fırında olması çok hoşuma gitti deneyeceğim ellerine sağlık Baharcığım sevgiler...
YanıtlaSilOhh misler gibi görünüyor... Sahane bir ögle menüsü... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilmutlaka en kisa zamanda denenecek,yutulacak,goruntu her seyi anlatmaya yetiyor bile.ellerine saglik hayatim,sevgiyle....
YanıtlaSilİzmir'in her hali güzeldir. Kapalı havası bile.. Ben de görmüştüm o bagetleri. Tavuk yemekten vazgeçtiğim için pek ilgimi çekmemişti. Ama şimdi sizinkileri de görünce acaba geri mi dönsem dedim..
YanıtlaSilNar gibi kızarmış butlar. Tavuk etinin en lezzetli hali bu sanırım. Ellerine sağlık Baharcım, nefis görünüyorlar..
YanıtlaSilBaharım, nefis görünüyor bagetlerin.Ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilKarnım tok olmasına rağmen, nar gibi kızaran bagetleri görünce ağzım sulandı.
YanıtlaSilEllerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.....