21 Kasım 2012 Çarşamba

Mayonezli Tavuk Baget



Kapalı,hafif yağmurlu bir hava var bugün İzmir'de.Böyle zamanlarda insanın üzerinde mutlak bir ağırlık oluyor.Ama mutfak delisi bir insanı pek de etkilemiyor böyle havalar.Tek sorun fotoğraf çekimi.Güneşle resmen kovalamaca oynuyorum.

Sabah facebook da gezinirken Sevgili Seval'in (yemekbiraşk) nefis kızarmış tavukları karşıma çıktı.Tam da dolapta bekleyen  tavuk bagetleri akşama hazırlamayı planlamışken.Bir yandan prensesin beslemesini hazırlarken çok kısa sürede tavukları da hazırlayıp dinlenmeye bıraktım.Pratik ve son derece lezzetli.

Tavuğun her türlü halini yapmasını da yemesine ailece seviyoruz.Tarif için çok teşekkürler Seval'cim.

Malzemeler:

  • 1 kilo tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz


Yapılışı:
  • Sos malzemelerini derin bir kaba alın ve çatalla çırpın.
  • Temizlenmiş bagetleri sosa bulayın ve strecleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırın kabına dizin.
  • 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Servis ederken domates sos ile servis edebilirsiniz.


Keramika ürünleri için buraya bakabilirsiniz.

18 yorum:

  1. kasım ayına inat İstanbulda da bol güneşli bir hava vardı bugün...

    inşaAllah yarına da açık olur da eminönüne gitme planlarım suyadüşmez:D

    eline sağlık canım
    tavuğun her türlüsü kabulümdür :D

    YanıtlaSil
  2. ooo hemde mayonezli...
    çok severim...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor, hiç böyle güzel kızarmış tavuk yapmayı beceremiyorum. Derili baget mi kullandınız?

    YanıtlaSil
  4. ÇOK HARİKA BİR TARİF BENCE...ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Hımmm nefis görünüyor Baharım. İnsanın ağzını sulandırıyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. nefis harika olmuş canım resim süper çok canlı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. bahar çok nefis olmuş
    eline sağlık
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Oh oh oh, çok severim, harika olmuş Bahar.

    YanıtlaSil
  9. tek kelimeyle perfekt olmuş :) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. tavuk lezzelı olursa bende cok sevıyorum ama bazen cok kötü kokuyor:(

    YanıtlaSil
  11. Baharcım ellerine sağlık,nefis olmuş...Bende dün gördüm mayonezli tavukları,denenecekler listesine almıştım...Seninde testinden tam not aldığına göre hemen denenmeli..

    YanıtlaSil
  12. Görünce önce kızartılmış zannettim fırında olması çok hoşuma gitti deneyeceğim ellerine sağlık Baharcığım sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ohh misler gibi görünüyor... Sahane bir ögle menüsü... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. mutlaka en kisa zamanda denenecek,yutulacak,goruntu her seyi anlatmaya yetiyor bile.ellerine saglik hayatim,sevgiyle....

    YanıtlaSil
  15. İzmir'in her hali güzeldir. Kapalı havası bile.. Ben de görmüştüm o bagetleri. Tavuk yemekten vazgeçtiğim için pek ilgimi çekmemişti. Ama şimdi sizinkileri de görünce acaba geri mi dönsem dedim..

    YanıtlaSil
  16. Nar gibi kızarmış butlar. Tavuk etinin en lezzetli hali bu sanırım. Ellerine sağlık Baharcım, nefis görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  17. Baharım, nefis görünüyor bagetlerin.Ellerine kollarına sağlık.


    YanıtlaSil
  18. Karnım tok olmasına rağmen, nar gibi kızaran bagetleri görünce ağzım sulandı.
    Ellerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.....

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.