Lezzetli bir şehriye pilavı.İçerisine değişik sebzeler ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.Et yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tere yağ
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
- 3-3,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı:
- Tere yağ ve sıvı yağı tencereye alın.
- Arpa şehriyenin yarısını ekleyin ve kavurun.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine geri kalan şehriyeleri de ekleyin.
- Tuz ve sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
çok severim mantarlısını yaparım ben de:))) ellerinize sağlık
YanıtlaSilo kadar çok severim ki, hep ananeciğim gelir aklıma, ne zaman ona gitsek karnımız acıkır hadi anane bize bi aş pişir deriz, o da fazla suyunu çektirmeden zeytinyağlı öylr bir yapar kii, off off, o yüzden arpa şehriyeninin biz arpalık deriz yeri ayrıdır bende ellerine sağlık tatlım
YanıtlaSilbu arada silifkeye de bi tanıdığımız keramika mağazası açtı, o kadar renkli cıvıl cıvıl ki bayılıyorum gezmeye çok da kaliteli ürünler
herkese tavsiye ediyorum, senin servisini yaptığınn çerezliklerden aldım renkli :)
sevgiler
Arpa şehriye pilavını,özellikle kavrulmuşunu çok severim.Bazen domates,biber de ekliyorum.Eline sağlık.
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım nefis olmuş pilavın
YanıtlaSilyazdığın cevap için ayrıca teşekkür ederim sağ olasın
ben flickr işini beceremedim malesef
nasıl oradan bloğa aktarılacak bir türlü çözemedim ama şimdilik bir gecici çözüm buldum
hayırlı cumalar diliyorum sana
görümek dileğiyle...
ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilakşam için aldım:))
Bu akşam yemeğinde denedim tarifinizi. Çok lezzetli oldu. Ellerinize sağlık. Tarif için de teşekkürler.
YanıtlaSil