Yine arayı biraz açtım galiba.Her güne bir tarif vermekten o güzel yorumlardan o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.Ama işte bazen her şey istenilen şekilde olmuyor.
Aklımdaki şeyleri hayata geçirmek epey bir zaman alıyor.Vakit istiyor.Günler yetmiyor.Tek çocukla da olsa bazen daha fazla zaman istiyorum.Her şeyi doyasıya yapmak için.
Her zaman mayalı tarifleri severek yapmışımdır ve tercih etmişimdir.Kabartma tozu kullanılan hamur işleri aynı gün tüketilmesi gerektiği için her halde.Tabi lezzet olarak ikisinin de ayrı lezzetleri var kıyaslayamam.
Bu poğaçayı geçenlerde şeker mi şeker bir teyzemin ellerinden yedim.Şükran teyzem hem hamarat hemde çok tatlı dilli bir insan.O kadar hoşuma gitti ki hemen tarifini isteyerek sizlerle paylaşmak için hazırladım.
Umarım siz de benim sevdiğim kadar seversiniz.
Not:Hediye çekilişi için kazanan takipçim henüz bilgilerini göndermedi.Çekilişi tekrar yapmam gerekiyor eğer bir gün daha bana ulaşmaz ise.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (normal çay bardağı)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 125 gr yumuşak margarin yada tere yağ
- 2,5-3 su bardağı un
İç malzemesini dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.Patatesli özellikle nefis oluyor.
İç malzemesi:
- Lor peyniri ve maydanoz
Bulamak için:Galeta unu
Yapılışı:
- Margarin,sıvı yağ ve yoğurt derin bir kaba alın.
- Yumurtayı ekleyin elinizle karıştırın.
- Tuz ve toz şeker ilave edin.
- Sirkeyi ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile 2 paket kabartma tozunu ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- 20 adet beze hazırlayın.
- İç malzemesinden koyun ve yuvarlayın.
- Galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin.
- 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
bu aralar galete unlu ve börek çok moda oldu...
YanıtlaSilartık benimde denemem şart oldu :))
çok güzel görünüyor...
ellerine sağlık canım...
evet böreğini çok önceden yapan biri olarak tavsiye ediyorum
Silsevgiler
eline sağlık canım
YanıtlaSilnefis gözüküyor
teşekkürler canım
Silsevgiler
Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
çok sevdiğim bir poğaçadır ananem yapar bayılırım:))) ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnneciğinin ellerine sağlık
Silsevgiler
Eline sağlık canım çok severim olsada yesek :))
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
Baharcığım bende yapıp paylaşmıştım nefis oluyor gerçekten ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık Minecim
Silsevgiler
bu tuzlular çok güzel oluyor elinize sağlık
YanıtlaSilevet,yedikçe yemek geliyor
Silsevgiler
Baştaki yazınızda kabartma tozlu tariflerin aynı gün tüketilmesi lazım demişsiniz bu aslında mayalılar için geçerli değilmi?Yoksa benmi yanlış anladım
YanıtlaSilMayalı poğaçalar daha yumuşak olduğu için soğuduktan sonrada çok fazla lezzetinden eksilme olmuyor ama kabartma tozlu olanlar soğudumu ilk sıcaklığı gibi değil
Silsevgiler
Blogumu ilk açtığım sene yapmıştım. bir dahada yapmadım. Ama tadı çok güzel bilirim. Ellerine sağlık baharım
YanıtlaSilHilalim teşekkürler canım seninde ellerine sağlık
Silsevgiler
denemek lazım çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkürler canım
Silben de bu şekilde poğaçayı çok seviyorum
YanıtlaSilgaleta unu hem şekil hem de tat olarak güzellik katıyor
eline sağlık arkadaşım sevgiler
teşekkürler canım
SilBen de yan komşumda yemiştim bunu, gerçekten nefis oluyor. O da patatesli yapmıştı hatta.. İçine kıyma-ceviz ikilisi konsa içli köfte gibi olur vallahi :) Ellerine sağlık Baharcım..
YanıtlaSilbu güzel görüntünün cazibesine dayanamayıp dün eve gider gitmez denedim ve sonuç mükemmel oldu. Sabah kahvaltısı için iş yerine getirdim kalanları ve en kısa sürede yeniden yapıp getirmem için yoğun ısırar var =))
YanıtlaSilellerinize sağlık ve bu güzel tarif için teşekkürler...