30 Kasım 2012 Cuma

Havuçlu Pirinç Pilavı



Şu ilham perileri bazen hiç gitmiyor bazen de gelmek bilmiyor.Bu ara uğramadığı günlerdeyiz.Ama suçlu değilim.Sizlere her gün yeni yeni lezzetler sunmak benim için apayrı bir şey.

Hava kapalı,soğuk değil,yağmur arada yağıyor.E hal böyle olunca güneşe ne kadar ihtiyacım oluyor benimde.Hem kendimi iyi hissediyor hemde rahat rahat çalışıyorum mutfakta.Böyle giderse fotoğraf çekimlerini oturma odası ya da yatak odasına taşımak zorunda kalacağım:)evin güneşi en güzel gören bölümleri olduğu için:)

Yeni denenen bir şey yok şimdilik.Az önce ayvaları temizledim,rendeledim ve dinlenmesi için düdüklü tencereye aldım.Yarım saat sonra pişirip nefis bir Ayva reçeli yapmayı ve beğenirsem de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmayı planlıyorum.

Sevgiyle kalın.Mutlu bir hafta sonu diliyorum.



Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 2 adet büyük havuç (rendelenmiş)
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3-3,5 su bardağı sıcak su 
  • Üzeri için dereotu 
  • Tuz,karabiber
Yapılışı:
  • Teflon pilav tenceresine tere yağ ve zeytin yağını alın.
  • Rendelenmiş havuçları ekleyin ve 1-2 dk soteleyin.
  • Pirinci ılık ve tuzlu suda 15 dk bekletin ve iyice yıkayın.
  • Sotelenmiş havuçların üzerine pirinci ekleyin karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Sıcak su miktarı pirincin cinsine göre değişim yapabilir.
  • Servis etmeden önce ince kıyılmış dere otu serpiştirin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

19 yorum :

  1. pilava yeni bir soluk gelmiş eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik arkadasim
    pilav sonbahara benzemis bayilirim sonbahara
    hayirli hafta sonlari

    YanıtlaSil
  3. bu pilavın tarifini hep merak etmişimdir, paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık..Benim kızım tam bir pilav canavarı...Öyle her yemeğide yemez...İyi bir fikir.Oldukçada besleyici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denemelisin kızına afiyet şeker olsun
      Sevgiler

      Sil
  5. Baharim pilav nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel olmus ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. baharcığım canım karanlık puslu günler hepimizin sevmediği oluyor malesef
    fakat biz ankarada sizinkinden daha kapalı günleri yaşıyoruz
    tabaklar nefis görünüyor her zamanki gibi
    bir de biraz kendinden bahsetmişsin ya bu sefer, o daha bir hoşuma gitti
    ben en çok arkadaşların tariften önce yazdıklarını okumayı seven biriyim de :)
    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım:)sor ben hep anlatırım:)
      Sevgiler

      Sil
  8. çok değişik bir tat olsa gerek denemek lazım :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Merve

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık nefis görünüyor bayılırım pirinç pilavına böylede nefis süper:)

    YanıtlaSil
  11. Sen yaparsında güzel olmaz mı tariflerini beğenerek tereddütsüz yapıyorum sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.