Şu ilham perileri bazen hiç gitmiyor bazen de gelmek bilmiyor.Bu ara uğramadığı günlerdeyiz.Ama suçlu değilim.Sizlere her gün yeni yeni lezzetler sunmak benim için apayrı bir şey.
Hava kapalı,soğuk değil,yağmur arada yağıyor.E hal böyle olunca güneşe ne kadar ihtiyacım oluyor benimde.Hem kendimi iyi hissediyor hemde rahat rahat çalışıyorum mutfakta.Böyle giderse fotoğraf çekimlerini oturma odası ya da yatak odasına taşımak zorunda kalacağım:)evin güneşi en güzel gören bölümleri olduğu için:)
Yeni denenen bir şey yok şimdilik.Az önce ayvaları temizledim,rendeledim ve dinlenmesi için düdüklü tencereye aldım.Yarım saat sonra pişirip nefis bir Ayva reçeli yapmayı ve beğenirsem de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmayı planlıyorum.
Sevgiyle kalın.Mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
- 2 adet büyük havuç (rendelenmiş)
- 2,5 su bardağı baldo pirinç
- 3-3,5 su bardağı sıcak su
- Üzeri için dereotu
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Teflon pilav tenceresine tere yağ ve zeytin yağını alın.
- Rendelenmiş havuçları ekleyin ve 1-2 dk soteleyin.
- Pirinci ılık ve tuzlu suda 15 dk bekletin ve iyice yıkayın.
- Sotelenmiş havuçların üzerine pirinci ekleyin karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Sıcak su miktarı pirincin cinsine göre değişim yapabilir.
- Servis etmeden önce ince kıyılmış dere otu serpiştirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
pilava yeni bir soluk gelmiş eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Kardelen hanım.
SilSevgiler
ellerine saglik arkadasim
YanıtlaSilpilav sonbahara benzemis bayilirim sonbahara
hayirli hafta sonlari
Bende:) teşekkürler
SilSevgiler
bu pilavın tarifini hep merak etmişimdir, paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
YanıtlaSilDenemeye değer derim
SilSevgiler
eline sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkürler
SilSevgiler
Ellerine sağlık..Benim kızım tam bir pilav canavarı...Öyle her yemeğide yemez...İyi bir fikir.Oldukçada besleyici
YanıtlaSilEvet denemelisin kızına afiyet şeker olsun
SilSevgiler
Baharim pilav nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCok guzel olmus ellerinize saglik.
YanıtlaSilTeşekkürler Sevgiler
Silbaharcığım canım karanlık puslu günler hepimizin sevmediği oluyor malesef
YanıtlaSilfakat biz ankarada sizinkinden daha kapalı günleri yaşıyoruz
tabaklar nefis görünüyor her zamanki gibi
bir de biraz kendinden bahsetmişsin ya bu sefer, o daha bir hoşuma gitti
ben en çok arkadaşların tariften önce yazdıklarını okumayı seven biriyim de :)
kal sağlıcakla...
Teşekkürler canım:)sor ben hep anlatırım:)
SilSevgiler
çok değişik bir tat olsa gerek denemek lazım :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEmeğinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Merve
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor bayılırım pirinç pilavına böylede nefis süper:)
YanıtlaSilSen yaparsında güzel olmaz mı tariflerini beğenerek tereddütsüz yapıyorum sevgiler
YanıtlaSil