3 Mayıs 2012 Perşembe

Hamur Kızartması



Nefis kolay bir hamur kızarması.İçi boş ama kızarırken nefis kabarıyor lezzeti harika.Şimdiye kadar hiç denenmemişti ama bundan sonra sık sık yapılacak o kesin.Yağ çekmiyor,yanında peynir ve domates ile nefis uyum sağlıyor.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Yapılışı:
  • Derin bir kaba yoğurt ve yumurtayı alın karıştırın.
  • Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru ikiye bölün.
  • Unlu bir zeminde merdane ile hafif büyütün.
  • İnceltmeyin hamuru biraz kalın olsun.
  • Bıçak ile uzun şeritler kesin ve şeritleri de ister üçgen ister kare kesin.
  • Bolca sıvı yağı tencereye alın ve kızdıktan sonra hamurları içine atarak kızartın.


26 yorum :

  1. En kısa zamanda deneyeceğim! Ellerine sağlık cok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  2. BAYILIRIM..nasıl canım çekti anlatamam..tamda çay içiyorum,yanına nasıl yakışır..ellerinize sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yapılıyor ben nerden bileyim

      Sil
    2. ımmm şahane degil

      Sil
  3. Kabartma tozu ile hiç denemedim karbonatla yapmıştım, pufuduk pufuduk nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyorlar ellerine sağlık canım;)

    YanıtlaSil
  5. karbonatlı pişi deriz biz de annem çokça yapar ditfirize koyarız ara ara çözdürüp pişiririz bayılırımmmm ya da bayılırdım ah ahhh :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok severiz ailecek hamur kızartmasını reçel ve turşuyla da harika gidiyor;)

    YanıtlaSil
  7. şu reflü krizim bitsinn yapıcam bir hamur kızartma afiyetle götürücem :D

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. çocukluğumda komşumuz yapardı...çokta severek yerdim..ama tarifini bilmezdim .görünce o güzel günleri hatırladım..ellerinize sağlık.. sabah kahvaltıda kızlarıma yapayım cok sevecekler.. :)))

    YanıtlaSil
  9. Cok severim cok…..!Uzunca bir zamandirda yapmamistim….Iyi oldu gördügüm….Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Çok severim bu lezzeti. Ellerinize sağlık. Selamlar :)

    YanıtlaSil
  11. Bende çok yaparım ) çok lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık,hayırlı cumalar ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ben de karbonat katarım keçi bacağı derim.
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgilerimle
    iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  13. Çok nefis görünüyor.Diyette olmasam da hemen yapıp yesem ama maalesef.;(

    YanıtlaSil
  14. Bloğunu uzun zamandır takip ediyordum,ziyaretine çok sevindim.Fotoğraflar çok güzel,eminim tadı da öyledir,yanında da bir bardak çay olsa başka birşey istemez.Ellerine sağlık canım görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık.Nefis nefis:)

    YanıtlaSil
  16. komşumuz çok sık yapar. ben ise ara sıra... nefis görünüyor yine eline sağlık yağ çekmemesi iyi.sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. Hamur kızartmasına dayanamam :(
    Neyse....
    sana bir ödülüm var, beni ziyaret etmeni bekliyorum.

    Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  19. Off çok canım çekti nasıl severim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. En sevdiğim yiyeceklerden biridir. Çocukluğum ve anneannem aklıma geldi. Ellerinize sağlık. Görünce dayanamadım, ben de yapacağım. Sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  21. nefis olmuş yanında tazeçik çay dumanı üstündee offf

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.