Nefis kolay bir hamur kızarması.İçi boş ama kızarırken nefis kabarıyor lezzeti harika.Şimdiye kadar hiç denenmemişti ama bundan sonra sık sık yapılacak o kesin.Yağ çekmiyor,yanında peynir ve domates ile nefis uyum sağlıyor.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Kızartmak için:
- Derin bir kaba yoğurt ve yumurtayı alın karıştırın.
- Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru ikiye bölün.
- Unlu bir zeminde merdane ile hafif büyütün.
- İnceltmeyin hamuru biraz kalın olsun.
- Bıçak ile uzun şeritler kesin ve şeritleri de ister üçgen ister kare kesin.
- Bolca sıvı yağı tencereye alın ve kızdıktan sonra hamurları içine atarak kızartın.
En kısa zamanda deneyeceğim! Ellerine sağlık cok güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilBAYILIRIM..nasıl canım çekti anlatamam..tamda çay içiyorum,yanına nasıl yakışır..ellerinize sağlık..sevgiler.
YanıtlaSilnasıl yapılıyor ben nerden bileyim
Silımmm şahane degil
SilKabartma tozu ile hiç denemedim karbonatla yapmıştım, pufuduk pufuduk nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis gözüküyorlar ellerine sağlık canım;)
YanıtlaSilkarbonatlı pişi deriz biz de annem çokça yapar ditfirize koyarız ara ara çözdürüp pişiririz bayılırımmmm ya da bayılırdım ah ahhh :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok severiz ailecek hamur kızartmasını reçel ve turşuyla da harika gidiyor;)
YanıtlaSilşu reflü krizim bitsinn yapıcam bir hamur kızartma afiyetle götürücem :D
YanıtlaSileline sağlık canım
çocukluğumda komşumuz yapardı...çokta severek yerdim..ama tarifini bilmezdim .görünce o güzel günleri hatırladım..ellerinize sağlık.. sabah kahvaltıda kızlarıma yapayım cok sevecekler.. :)))
YanıtlaSilCok severim cok…..!Uzunca bir zamandirda yapmamistim….Iyi oldu gördügüm….Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba. Çok severim bu lezzeti. Ellerinize sağlık. Selamlar :)
YanıtlaSilBende çok yaparım ) çok lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık,hayırlı cumalar ,sevgiler...
YanıtlaSilBen de karbonat katarım keçi bacağı derim.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgilerimle
iyi hafta sonları
Çok nefis görünüyor.Diyette olmasam da hemen yapıp yesem ama maalesef.;(
YanıtlaSilBloğunu uzun zamandır takip ediyordum,ziyaretine çok sevindim.Fotoğraflar çok güzel,eminim tadı da öyledir,yanında da bir bardak çay olsa başka birşey istemez.Ellerine sağlık canım görüşmek üzere...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefis nefis:)
YanıtlaSilkomşumuz çok sık yapar. ben ise ara sıra... nefis görünüyor yine eline sağlık yağ çekmemesi iyi.sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharikaaaaaaaaa
YanıtlaSilHamur kızartmasına dayanamam :(
YanıtlaSilNeyse....
sana bir ödülüm var, beni ziyaret etmeni bekliyorum.
Hoşçakal.
Off çok canım çekti nasıl severim. ellerine sağlık
YanıtlaSilEn sevdiğim yiyeceklerden biridir. Çocukluğum ve anneannem aklıma geldi. Ellerinize sağlık. Görünce dayanamadım, ben de yapacağım. Sevgiler Pırıl.
YanıtlaSilnefis olmuş yanında tazeçik çay dumanı üstündee offf
YanıtlaSilNesfis oldu tarif super... :)
Sil