Kış sebzelerinin en başında gelir benim için Ispanak.Yemeğini de hafta da bir mutlaka yaparım.Latince ismi Spinacia oleracea olan ıspanak yaygın tüketilen bir sebzedir.Yapraklarında yüksek oranda demir,iyot,kalsiyum,klorofil,A,C ve K vitamini yer alır.Mevsiminde iken bol bol tüketmek lazım.
Malzemeler:
- 2 bağ Ispanak (900 gr)
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- Tuz
- Karabiber,pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-2,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Ispanakları sirkeli suda bekletin.
- Bol su ile yıkadıktan sonra doğrayın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın,zeytin yağında kavurun.
- Sarımsak ekleyin.
- Domates ve biber salçasını ilave edin karıştırın.
- Doğradığınız Ispanakları ekleyin.
- Pirinci yıkayın ve üzerine ekleyin.Tuz ve baharatları ilave edin.
- Sıcak su ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
ennnnnn sevdigimmmmmmm yemekkkkkkk, ama esim sevmiyo :(
YanıtlaSilŞu anda ocakta pişiyor biz çok seviyoruz ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilbizde de haftada bir yapılır. Çocuklar mırın kırın etselerde anneleri hötlediğinden yiyorlar...
YanıtlaSilSAğlıklı şeyler niye sevilmez!! :) diyet yüzünden yediğim bir yemek ama alıştım sanırım :) ellerine sağlık
YanıtlaSilbende severim sade ıspanak yemeğini yenmediği içinde pek yapmam.. ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilblogu yeni kesfettim.Bayildim...
YanıtlaSiltarifklerin nerdeyse hepsine baktim.
cok severim ama yogurtsuz yiyemem oda vitamini azaltıyormus galiba alışkanlıgımdan vazgecemıyorum
YanıtlaSilyaaa harika olmus, sunumu super. muhtesem bir sey resmen gel beni ye diyo !!!!
YanıtlaSilellerine saglik canim...
ben de bayılırm ıspanaga...ellerınıze saglık
YanıtlaSilPaylasım için teşekküler :)
YanıtlaSilçok severım cok ama pirinçle değil bulgurla olanını yogurtsuz asla yemem vıtamının olduruyormus yaa oldursun benım damak tadıma uysun da onemlı değil ellerıne sağlık
YanıtlaSil