11 Aralık 2011 Pazar

İncirli Tatlı



Kuru incirin en güzeli hali sanırım,gerçi her şeye yakışıyor kuru meyveler.Portakal ağacının güzel tariflerinden biri daha.Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 8 adet kuru incir (suda ıslatılmış minik minik doğranmış)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağına yakın toz şeker


Kreması:
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tere yağı
  • 1 paket toz şanti
Yapılışı:
  • Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyin.Ceviz ilave edin.
  • İncirleri bir süre suda bekletin ve süzün.
  • Küçük küçük doğrayın.
  • En son incirleri ekleyin dikdörtgen büyük borcama karışımı boşaltın.
  • 160 derece ağır ağır pişirin.İncir olduğu için ağır ısıda pişmesi gerekiyor.
  • Kreması için toz şanti ve tere yağ hariç diğer malzemeleri tencere alın.
  • Ve çırpıcı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tere yağ ve toz şantiyi ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk karıştırın.
  • Kek piştikten sonra 3,4 dk havalandırın.
  • Şerbet malzemelerini karıştırın(pişirmeden)kekin üzerine eşit şekilde dökün.
  • 5 dk sonra muhallebiyi üzerine dökün ve kakao serpiştirin.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

27 yorum :

  1. Ellerine sağlık bende çok severim bu tatlıyı:)Ne zamandırda yapmamıştım. Aklıma getirdiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık bende denemiştim bu tarifi adanadaydım herkes bayıldı...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. İnciri tatlı yapmama fırsat bırakmayan sevgili eşime burdan sesleniyorum :) bir dahakine köşe bucak saklıycamve bu tarifi mutlaka deniycemellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, bende çok severim. Hatta epeydir yapmamıştım, hemen evdekilere incir şöleni yapayım.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. ne zamandır yapmıyorum özledım de kızıma da şifa olur yapsam ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Baharcigim...bunu annem de cok yapar...ama görüntü sahane gercekten ellerine saglik, bu arada blogunun yasi kutlu olsun canim...iyiki varsin, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor yaa, çok severim inciri :)
    ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  9. harikaa olmuş baharcım ben daha bloğum yokken yapmıştım ama maalesef gelen misafirlerim beğenmemişti:) keyifleri bilir yoksa nefis bi tatlı:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Baharcığım yine güzel bir tarif ve yine not aldım. Tarifi okurken resmede baktım dilimledikten sonramı muhallebiyi döküyorsun resimlerde sanki öyle durmuş çok hoş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık. Benim ev halkı incircidir. Onlar için deneyeyim ben de...

    YanıtlaSil
  12. bunu bende denemek istiyorum:)ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Harika bir tatlıdır. Sen de çok güzel yapmışsın Baharcım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Yine nefis bir şey yaratmışsın. Bayıldım
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. nefis görünüyor..şimdi olsa ne yerdim:))sevgiler canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık bahar hanım :)önümüzdeki günlerde misafirlerim çok o yüzden bu davet sofraları benim içinde büyük kolaylık oluyor sağolun :)

    YanıtlaSil
  17. Bir kere yedim bu tatlıdan. Hemen tarifini almıştım ama yapmak kısmet olmadı. Üstündeki kremaya katılan toz krem şantinin verdiği kıvama bayılmıştım. Bi de ağza gelen neskafe tadına. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. tatlının kekini fırından çıkardıktan sonr bir bardak neskafeli sütle ıslatmak gerekiyor tadı harika oluyor öyle yapmanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Benimde bu aralar çok sık yaptığım bir tatlı. Kesinlikle harika. Kreması kaymak tadında müthiş oluyor, hele o incirler çıtır çıtır geliyor ağzınıza, keki yerken o nescafe tadı muazzam bir şey. Daha
    ne yazayım bilmiyorum ki...Şiddetle tavsiye olunur:)))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Bu tatlıyı ben de çok severek yapıyorum ama sen dilimledikten sonra krema dökerek ayrı bir güzellik katmışsın eline sağlık.Bloğun çok güzel...

    YanıtlaSil
  21. Facebookta da da takip ediyorum...

    YanıtlaSil
  22. Şeker ve nescafenin erimesi icin serbet suyunun sicak olmasi gerekiyor sanirim..

    YanıtlaSil
  23. nefis olmus hmmmmmmmmmm ellerine saglik

    YanıtlaSil
  24. Hoş duruyor...Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Ben hiç yapmadım bu tatlıdan ama deneyeceğim. Harika görünüyor. Anlatılanlara göre tadı müthiş olmalı :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Bende ilk kez bir tanıdığımızda yemiştim.Süper bir lezzet.Hemen netten bulup yapmıştım.Benim yaptığımda güzel oldu ama önceki yediğim daha bir güzel geldi.Sorduğumda 1 bardak un yerine 1/2 bardak un 1/2 bardak irmikle pişirmiş keki.Tavsiye ederim deneyin.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.