Kuru incirin en güzeli hali sanırım,gerçi her şeye yakışıyor kuru meyveler.Portakal ağacının güzel tariflerinden biri daha.Denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 8 adet kuru incir (suda ıslatılmış minik minik doğranmış)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 50 gr tere yağı
- 1 paket toz şanti
Yapılışı:
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyin.Ceviz ilave edin.
- İncirleri bir süre suda bekletin ve süzün.
- Küçük küçük doğrayın.
- En son incirleri ekleyin dikdörtgen büyük borcama karışımı boşaltın.
- 160 derece ağır ağır pişirin.İncir olduğu için ağır ısıda pişmesi gerekiyor.
- Kreması için toz şanti ve tere yağ hariç diğer malzemeleri tencere alın.
- Ve çırpıcı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra tere yağ ve toz şantiyi ekleyin.
- Mikser ile 5 dk karıştırın.
- Kek piştikten sonra 3,4 dk havalandırın.
- Şerbet malzemelerini karıştırın(pişirmeden)kekin üzerine eşit şekilde dökün.
- 5 dk sonra muhallebiyi üzerine dökün ve kakao serpiştirin.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Ellerine sağlık bende çok severim bu tatlıyı:)Ne zamandırda yapmamıştım. Aklıma getirdiğin için teşekkürler.
YanıtlaSilellerine saglık bende denemiştim bu tarifi adanadaydım herkes bayıldı...sevgiler..
YanıtlaSilİnciri tatlı yapmama fırsat bırakmayan sevgili eşime burdan sesleniyorum :) bir dahakine köşe bucak saklıycamve bu tarifi mutlaka deniycemellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık, bende çok severim. Hatta epeydir yapmamıştım, hemen evdekilere incir şöleni yapayım.
YanıtlaSilsevgilerle
ne zamandır yapmıyorum özledım de kızıma da şifa olur yapsam ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor
YanıtlaSilçok lezzetli görünyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBaharcigim...bunu annem de cok yapar...ama görüntü sahane gercekten ellerine saglik, bu arada blogunun yasi kutlu olsun canim...iyiki varsin, sevgiler
YanıtlaSilzehra
harika görünüyor yaa, çok severim inciri :)
YanıtlaSilellerine saglik canim :)
harikaa olmuş baharcım ben daha bloğum yokken yapmıştım ama maalesef gelen misafirlerim beğenmemişti:) keyifleri bilir yoksa nefis bi tatlı:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
Baharcığım yine güzel bir tarif ve yine not aldım. Tarifi okurken resmede baktım dilimledikten sonramı muhallebiyi döküyorsun resimlerde sanki öyle durmuş çok hoş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık. Benim ev halkı incircidir. Onlar için deneyeyim ben de...
YanıtlaSilbunu bende denemek istiyorum:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler.
Harika bir tatlıdır. Sen de çok güzel yapmışsın Baharcım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilYine nefis bir şey yaratmışsın. Bayıldım
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftalar
Sevgiler
nefis görünüyor..şimdi olsa ne yerdim:))sevgiler canım ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık bahar hanım :)önümüzdeki günlerde misafirlerim çok o yüzden bu davet sofraları benim içinde büyük kolaylık oluyor sağolun :)
YanıtlaSilThe recipe looks so good, yum
YanıtlaSilBir kere yedim bu tatlıdan. Hemen tarifini almıştım ama yapmak kısmet olmadı. Üstündeki kremaya katılan toz krem şantinin verdiği kıvama bayılmıştım. Bi de ağza gelen neskafe tadına. Elinize sağlık.
YanıtlaSiltatlının kekini fırından çıkardıktan sonr bir bardak neskafeli sütle ıslatmak gerekiyor tadı harika oluyor öyle yapmanızı tavsiye ederim
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık. Benimde bu aralar çok sık yaptığım bir tatlı. Kesinlikle harika. Kreması kaymak tadında müthiş oluyor, hele o incirler çıtır çıtır geliyor ağzınıza, keki yerken o nescafe tadı muazzam bir şey. Daha
YanıtlaSilne yazayım bilmiyorum ki...Şiddetle tavsiye olunur:)))) Sevgiler...
Bu tatlıyı ben de çok severek yapıyorum ama sen dilimledikten sonra krema dökerek ayrı bir güzellik katmışsın eline sağlık.Bloğun çok güzel...
YanıtlaSilFacebookta da da takip ediyorum...
YanıtlaSilŞeker ve nescafenin erimesi icin serbet suyunun sicak olmasi gerekiyor sanirim..
YanıtlaSilnefis olmus hmmmmmmmmmm ellerine saglik
YanıtlaSilHoş duruyor...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen hiç yapmadım bu tatlıdan ama deneyeceğim. Harika görünüyor. Anlatılanlara göre tadı müthiş olmalı :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende ilk kez bir tanıdığımızda yemiştim.Süper bir lezzet.Hemen netten bulup yapmıştım.Benim yaptığımda güzel oldu ama önceki yediğim daha bir güzel geldi.Sorduğumda 1 bardak un yerine 1/2 bardak un 1/2 bardak irmikle pişirmiş keki.Tavsiye ederim deneyin.
YanıtlaSil