Dondurucuda mutlaka bulunması gereken bir şey bence.Sıra dışı bir lezzeti var İglo Milföyün.Çok marka denemişimdir milföy hamuru olarak, ama samimi olarak söylemem gerekirse İglo bir harika...Özellikle tuz oranı diğer marka milföy hamurlarından daha az geldi bana hissedilmiyor böylelikle tatlılarda da çok rahat kullanabileceğiniz bir hamur.Süper kabarıyor bunu söylemeden de geçemeyeceğim:)
- 5 adet İglo Milföy Hamuru
- 5 yemek kaşığı kıyma
- 1 kuru soğan
- Tuz,karabiber,pul biber,taze kekik
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
Yapılışı:
- Kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun.
- Kıymayı ekleyin kavurun.
- Baharatları ilave edin ve ılınması için biraz bekletin.
- İglo Milföy hamurlarını tezgaha çıkarın.
- Kıvama gelen milföy hamurlarını biraz genişletin.
- Kıymalı iç harç koyun ve rulo sarın.
- Kenarlarını iyice bastırın.180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
Kıymalı Enginar Dolma annemden yaparken ölçü kullanmadığı için tam tarifini yazamıyorum.Zaten dolma yaparken ölçü kullanmak biraz zor oluyor:)
Malzemeler:
- Enginar
- Kuru soğan
- Domates
- Taze soğan
- Maydanoz,dereotu
- Pirinç
- Tuz,karabiber,pul biber,nane,tuzot
- Salça,zeytin yağ
- Kıyma
Yapılışı:
ENGİNARI ÇOK ÇOK SEVİYORUM NEDENSE PEK YAPMIYORUM BLOGLARIN EN IYI YONU BIZE BISEYLERI HATIRLATMASI HERHALE TESEKKURLER ELINIZE SGALIK
YanıtlaSilenginarların içi temizlemeden mi doldurdunuz merak ettim?en sevdiğim yemek ellerinize sağlık biz şeklini biraz değişik yapıyoruz ama sizinki daha güzel göründü gözüme ,inş öyle denerim.sevgiler
YanıtlaSilcanım lezzetlerin süpper görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık 2 lezzetin de harika ben enginar dolmasına bayılırım İzmirliler böyle yapraklarıyla yapmayı çok sever sevgilerimle...
YanıtlaSiliç kısmında bulunan dikenimsi tüyler kalıyormu yada körpe enginarda farketmiyormu...
YanıtlaSileline sağlık benimde denemek istediğim bir tarif:)
sevgilerimle...
dolmanın görüntüsüne bayıldım eline sağlık canım :)
YanıtlaSilenginarın tam zamanı bol bol tüketmek lazım bende bu şekilde çok seviyorum ellerine sağlık canım ikiside çok nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilİGLO Milföylü tarifin muhteşem olmuş Baharcım. İçerisinde kullanılan yağ 1. sınıf olduğu içinde hem sağlıklı ve hemde bu yüzden çok kabarıyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBahar mevsimini çok seviyorum. Çünkü enginarlar pazara geliyor:))
İzmir' e geldiğimde mutlaka alacağım:)
Tarifinin linkini aldım...
Kucak dolusu sevgiler
daha önce hiç enginaar dolması görmedimde yemedimde ama görüntüye bayıldım acaba yapsam çocuklar yermiki diye düşünüyorum...?
YanıtlaSilsanki çiçek açmış gibi görünüyor enginar canım.harika olmuş.ellerine sağlık .öpüyorum.
YanıtlaSileline sağlık olsun canım
YanıtlaSilİgloyu denemedim ama bir deneyeim. Kıymalı enginarı bizde çok severek yiyiyoruz . Hele ki sıyırması bir harika
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Öncelikle Iglo milföy harika, sonra da yaptıkların harika:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilİkisi de birbirinden nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil