Elmalı Kalburabastı...
Malzemeler:
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 6,5 su bardağı un
Elmalı harç için:
- 3 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
- 5,5 su bardağı toz şeker
- 5,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin.Pişirin.
- İçerisine 1 çay kaşığı tarçın ilave edin ve ılınması için bir kenara bırakın.
- Hamuru hazırlamak için margarin,yoğurt,sıvı yağ ve toz şekeri yoğurma kabına alın.
- Karışımı birbirine yedirin.İrmik,un ve karbonatı ekleyin hamuru hazırlayın.
- Un yavaş yavaş ekleyin hepsini birden eklemeyin.
- İstediğiniz büyüklükte parça koparın rendenin üzerinde genişletin.
- Arasına çok az elmalı harç koyun ve rendenin üzerinde rulo yapın.
- Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için su,toz şeker ve limonu tencereye alın kaynamaya bırakın.
- Kalburabastı soğuk, şerbetin ise ilk ateşi çıktıktan sonra tatlıya dökebilirsiniz.
Bu arada Facebook Cafe Portakal grubuna katılarak tariflerinizi burada paylaşabilirsiniz.Grup herkese açıktır.
Sevgilerimle.......
Bahaarım ben çok seviyorum kalbura bastıyı.Akşam yorumunu okuduğumsa sabah heyecanla beklemiştim tarifini.
YanıtlaSilCanım offfofff olsada yesem valla.
sevgiler;
Kalbura basti tatlisi rahmetli annecimi hatirlatir bana.Ailece de cok severiz.Ellerine emeklerine saglik canim.Sevgilerimle
YanıtlaSilellerine saglık cnm bende çokk severim bu tatlıyı elmelısını hiç duymamıstım.merak ettim tadını.deneyeceğim inş..
YanıtlaSilmerhaba canim mutlaka deneyecegim en kisa zamanda goruntu muhtesem lezzeti de oyledir eminim..
YanıtlaSilBaharcığım nefis görünüyor tatlın bitanem maşallah sana:)
YanıtlaSilkalbura bastıyı kaşıkla yapmıştım bir kere ama o kalıplardan bir busam daha güzel olacak:) içindeki elma fikrini de tuttum:)
Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle
Şeniz
Ağzıma layık, olsa da yesem:)
YanıtlaSilellerine sağlık :)
YanıtlaSilkalburbastı bende yaparım ama böylesini hiç denemedim.farklı vede güzel görünüyor,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilgörüntü harika olduğunu belli ediyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilaman aman ne bu yemede yanında yat desem yatamam yemem lazım canım ellerine sağlık nefis ötesi bişey görünüyo inan dilim dolaştı yazarken sapıttım
YanıtlaSilsevgilerimle
ELMALISINI HİÇ YEMEDİM ÇOK LEZZETLİDİR:))))ŞİFA OLSUN
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
Selam Baharcığım
YanıtlaSilbende çok seviyorum favori tatlılarımdandır kalbura bastı ama daha önce elmalısını hiç yemedim de yapmadım da eminim harika olmuştur ellerine fikrine sağlık canım
sevgiler
IMMM KALBURABASTIYI ÇOK SEVERİM CANIM EMEĞİNE SAĞLIK ELMALI KİMBİLİR NASIL LEZZETLİ OLMUŞTUR..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
kayınvalıdemın dehset otesı yaptıgı tarıfın elmalısı...neden olmasın...supermıs elıne saglık...
YanıtlaSilNasıl severim bir bilsen.
YanıtlaSilHarika görünüyor canım.
Olucaktı şimdi de kaç tane yerdim kimbilir.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
Ellerine sağlık arkadaşım mis gibi ema kokulu ne güzel olmuştur, değişik bir yorum katmışsın sevgilerimle...
YanıtlaSilBahar ellerine sağlık klasik kalburabastıdan daha farklı ve lezzetli olduğuna eminim
YanıtlaSilBaharcım maşallah yaaa ne güzel mamalar hazırlıyorsun ellerine sağlık.
YanıtlaSilkalbura bastı olsada yesem dedirtti bana:))
sevgiler...
Nefis görünüyor harika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilKalburabastıya bayılırım. Ama hiç elmalı denemedim. Çok merak ettim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım
Sevgiler
Kalbura bastıyı bu şekilde hiç düşünmemeştim. Ellerinize sağlık, güzel bir düşünce..
YanıtlaSilaaa ilginç
YanıtlaSilbende akşam sofra dergisinde gördüm kalburabastı ve biraz ilginçti yapımı hatta bugün yapsam mı diyordum bu daha da ilginçmiş:)
ellerine sağlık çok beğendim ve deneyeceğim.
ellerine sağlık bahar nefis görünüyor hemen tarifini aldım canım ..sevgiler
YanıtlaSil