18 Nisan 2011 Pazartesi

Damla Çikolatalı Pasta


Pandispanya Sevgili Müge'nin Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya tarifidir.Arası bol damla çikolata,üzeri ise pasta kreması ile kaplandı,çilek ve bonibonlarla süslendi.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Ara Kreması için:
  • 1 paket Dr.Oetker Kakaolu Pasta Kreması
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 kase çilek
  • 1 kutu bonibon
Yapılışı:
  • Yumurta aklarını ayrı bir kaba ayırın.
  • Bir tutam tuz ile cam bir kasede köpük olana kadar mikser ile karıştırın.
  • Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın ve toz şeker ile şekerler eriyene kadar karıştırın.
  • Şekerler eridikten sonra un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi tek tek ekleyin karıştırın.
  • Kabartma tozu ve unu karıştırın karışıma ilave edin.
  • Yumurta aklarını söndürmeden diğer karışıma ekleyin yavaş yavaş karıştırın.
  • 24 cm'lik kelepçeli kalıbın zeminini yağlayın karışımı boşaltın.
  • Önceden ısınmış fırında keki pişirin.
  • 30 dk fırının kapağını açmayın.
  • Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
  • Kremayı süt ile hazırlayın.
  • Pastanın arasına krema sürün 1 su bardağı damla çikolata serpiştirin.
  • Geri kalan krema ile pastayı kaplayın.
  • Çileklerle üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.






16 yorum :

  1. Baharcığım eline sağlık canım pastan çok güzel görünüyor bende Mügenin aynı tarifini kullandım kaç kez pastalarımda çok başarılı oluyor
    Anneciğinin de eline sağlık bezelye bizim evin en çok yenen sebzesidir afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  2. pasta süper görünüyor canım.ellerine sağlık.bizede 1 dilim düşer heralde.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Baharcım nefis görünüyor pastan:)) Kahvemi zor içiyorum şuan:))))
    Bezelye yemeğine bayılırım. Anneciğinin ellerine sağlık
    Öptüm seni:))

    YanıtlaSil
  4. pasta nefis bezelyede öyle

    annenin ve senin ellerine sağlık olsun

    yutkunup duruyorum burda :)

    YanıtlaSil
  5. bu pasta nasıl bi güzelliktir yaa yine döktürmüşsün canım..

    YanıtlaSil
  6. merhabalar isminizi yeni öğrendim Bahar hanımcım bu ne güzel tarifler harikasınız.Bidaha bidaha bakıyorum
    anneciğinizinde ellerine sağlık ne güzel bir yemek tazesi daha bir lezzetli oluyor .afiyet olsun canım selamlar

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Pasta çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık

    Bezelye yemeği içinde anneciğinizin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. canımmellerine kolların asağlık:)
    taze bezelye çıksada yapsak:))
    mis gibi:))
    buzluktakiler de bitti zaten :(
    pastan da çok cici olmuş ttalım ellerine sağlık olsun:))
    sevgili Mügeye tarifleri için teşekkür ediyoruz:)

    YanıtlaSil
  10. Pasta harika, yakında bir doğumgünü bu da seçenekler arasında olsun, bakalım ne çıkar ortaya, evet artık bezelye zamanı, anneciğinin ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Pasta çok şık. Pasta pek sevmiyorum ama yapması bazen bana da zevk veriyor...

    YanıtlaSil
  12. İkisi de muhteşem duruyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Pasta süper canım, Mügenin pandispanyasını deneyeceğim bende. Pazarda bezelye gördüğüm zaman baharın geldiğini daha çok anlıyorum. En sevdiğim sebzedir. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. pastaya bayıldım.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Pastan ne kadar güzel olmuş yaaa.Olsada şimdi azıcık bişey yesem.

    sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  16. Evet Bahar hanım İzmir çok güzel. az kaldık ama o kadar yer gezdik ki. Şanslısınız İzmirde oldugunuz için .

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.