Aslında pazının saplarını ziyan etmemek için hazırladığım bir tarifti.Pazı sarması hazırlarken saplarını sizler ne şekilde değerlendiriyorsunuz bilmem ama benim atılmasına gönlüm pek razı gelmediği için bu şekilde değerlendirdim.Arzu ederseniz haşlanmış pazı saplarını çok az zeytin yağında çevirerek üzerine sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet pazının sapları
- 2 yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:
- Pazı saplarını temiz yıkayın.
- Yumuşayana kadar derin bir tencerede haşlayın.
- Suyunu süzün ve bıçak ile küçük küçük doğrayın.
- Tavaya tere yağ ve zeytin yağ ekleyin.
- Kuru soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve kavurun.
- Pazı saplarını ekleyin 1-2 dk daha kavurun.
- Yumurtayı derin bir kaseye alın.
- İçerisine tuz,karabiber ve pul biber ekleyin çatalla çırpın.
- Tavadaki pazı saplarının üzerine yayın.
- İki taraflı olarak pişirin.
Ellerinize sağlık.. Tam benlik olmuş..)))
YanıtlaSilcok güzel bir lezzet. ellerınıze saglık.
YanıtlaSilAhh Bahar, Trabzon'da bu mevsimde pazılar öyle lezzetli ki tadına doyamıyorum...Bu da bir alternatif. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilhiç durma leylacım neler neler yaparsın sen
Silsevgiler
Mmmm çok severim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
Pazıyı çok severim yumurtalı yemesemde yoğurtlu haline bayılırım. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilevet yoğurtlusu da ayrı bir lezzet
Silsevgiler
Ben sapları tencerenin dibine serer dolmalı üzerine yerleştiririm:) seninki de çok güzel bir fikir ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhmm o şekilde harika olur ellerine sağlık
Silsevgiler