4 Şubat 2013 Pazartesi

Pazılı Yumurta


Aslında pazının saplarını ziyan etmemek için hazırladığım bir tarifti.Pazı sarması hazırlarken saplarını sizler ne şekilde değerlendiriyorsunuz bilmem ama benim atılmasına gönlüm pek razı gelmediği için bu şekilde değerlendirdim.Arzu ederseniz haşlanmış pazı saplarını çok az zeytin yağında çevirerek üzerine sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 demet pazının sapları
  • 2 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber


Yapılışı:
  • Pazı saplarını temiz yıkayın.
  • Yumuşayana kadar derin bir tencerede haşlayın.
  • Suyunu süzün ve bıçak ile küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya tere yağ ve zeytin yağ ekleyin.
  • Kuru soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve kavurun.
  • Pazı saplarını ekleyin 1-2 dk daha kavurun.
  • Yumurtayı derin bir kaseye alın.
  • İçerisine tuz,karabiber ve pul biber ekleyin çatalla çırpın.
  • Tavadaki pazı saplarının üzerine yayın.
  • İki taraflı olarak pişirin.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Tam benlik olmuş..)))

    YanıtlaSil
  2. cok güzel bir lezzet. ellerınıze saglık.

    YanıtlaSil
  3. Ahh Bahar, Trabzon'da bu mevsimde pazılar öyle lezzetli ki tadına doyamıyorum...Bu da bir alternatif. Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç durma leylacım neler neler yaparsın sen
      sevgiler

      Sil
  4. Mmmm çok severim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Pazıyı çok severim yumurtalı yemesemde yoğurtlu haline bayılırım. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yoğurtlusu da ayrı bir lezzet
      sevgiler

      Sil
  6. Ben sapları tencerenin dibine serer dolmalı üzerine yerleştiririm:) seninki de çok güzel bir fikir ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm o şekilde harika olur ellerine sağlık
      sevgiler

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.