5 Şubat 2013 Salı

Kakaolu-Muzlu Muffin



Yok yok,haftada 1 kez de olsa evde kek pişmeyince bir süre sonra kek krizi hemde olmadık zamanda geliyor.

Dün gece aklıma aniden vuran ve beni sabahın erken saatlerinde mutfağa savuran bir kek,evet sadece bir kek.

Ama,Kakaolu Muzlu bir kek.

Ufak bir araştırma sonucu muzlu kekin en iyi kakao ile güzel bir sonuç aldığını gördüm ve hemen Sevgili Yeşim'in önerisi ile tarifi uyguladım.Sadece yumurtayı çok kullanmayı sevmediğimden 3 tane olan yumurta sayısını 2'ye düşürdüm.

Ben çok beğendim,hatta bir dahasında içine bolca muz dilimi eklemeyi düşünüyorum.

Tarifin en orjinal hali sanırım Rumma'da.Bir bakın dilerseniz.

Tarif için teşekkürler...

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tere yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 20 gr kakao
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2-3 adet muz (küp doğanmış)
  • Üzeri için ceviz
  • İsteğe bağlı çikolata sosu (servis ederken)


Yapılışı:
  • Toz şeker ve yumurtaları derin bir kaba alın.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Yumuşak tere yağ,kakao ve suyu küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Vanilyaları ekleyin.
  • Yumurtaların üzerine ekleyin ve çırpın.
  • Yavaş yavaş un ilavesi ile kabartma tozunu ekleyin.
  • Plastik bir kaşık ile bütün karışımı yavaşça karıştırın.
  • Küp doğranmış muzları ekleyin ve ezmeden hafifçe karışmasını sağlayın.
  • Muffin tepsisinde yapacak iseniz muffin kağıtlarını kalıba yerleştirin.
  • Silikon muffin kalıplarında yapacak iseniz yağlamaya gerek kalmadan karışımı paylaştırın.
  • Üzerine toz ceviz serpiştirin.
  • Bu ölçüler ile baton kek kalıbı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  • 170 derece fırında pişirin.
  • Ilık olarak servis edin.
  • Servis ederken çikolata sosu kullanabilirsiniz.



Keramika ürünlerine buradan bakabilirsiniz.


32 yorum:

  1. ellerine sağlık.şahane olmuş... kalıpların ve tabakların çok güzel.:)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor...Sunumda şahane olmuş...
    Ellerinize sağlık...Yeni izleyiciniz oldum ben de sizi beklerim...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz efendim:)
      teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  3. Harika görünüyor.
    Kakaolu muzlu keki hep duyuyorum ama bir türlü denemedim, zamanı geldi sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benden geçti artık dene bakalım
      sevgiler

      Sil
  4. Bir muffin sever olarak çokkkk sevdimm ... Ellerine sağlıkkkk eminim görüntüsü kadar kokusu ve tadıda güzeldir...

    YanıtlaSil
  5. NEFİS ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık tatlım bizde çok sevilir:)

    YanıtlaSil
  7. Muffinlara bayıldı ellerinize sağlık,nefis olmuş..Tarifede resimede bayıldım..

    YanıtlaSil
  8. bak şimdi aklıma soktun bendemi yapsam ne?
    nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. AAAH AAHHH MUFFİNİ ÇOK SEVERİM.........
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM............

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık..çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  11. herşeyin küçüğü sevimliymiş ya bunlarda yemelik değil sevmelik şirin şeyler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar,afiyetle yiyin sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Of of of çok lezzetli olmuşlardır eminim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Ekrandan çıkıp bana geliyormuş gibi bir hali var :) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. Nefis,Baharcım.En güzeli kızınla beraber yapılması.Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  16. merhaba bahar hanım
    öncelikle ellerinize sağlık güzel tarifleriniz için.tariflerinizi denemek istiyorum.su bardağı ve çey bardağınız kaç ml öğrenebilir miyim.teşekkürler tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğba hanım çok teşekkürler
      çay bardağı ve su bardağı her evde bulunan klasik bardaklardan
      sevgiler

      Sil
  17. Kakaolu hiç görmemiştim Muzlu keki ilginç olmuştur.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.