Aklımda yok iken bir anda atmaya kıyamadığım portakalın kabukları ile başladığımız serüven,bir kaç gün sürdükten sonra şimdiye kadar 'neden bunu denemedim' soruları ile son buldu.Kesinlikle bunu denemeli ve dolabınızdan eksik etmemelisiniz bence.
Biraz zahmetli gelebilir.Ama çokça hazırlarsanız uzun bir süre kek,kurabiye vb...tatlar da rahatlıkla yetecektir.
Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu diliyorum...
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük portakalın kabukları
- Toz şeker
- Su
Üzeri için: 2 paket bitter çikolata
Bulamak için: Toz şeker
Yapılışı:
- Portakalın kabuklarını ince uzun şeritler halinde kesin.
- 1 gece ara ara suyunu değiştirerek suda bekletin.
- Ertesi gün tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek ocağa alın.
- Kaynama başladıktan sonra suyunu süzün ve tekrar su doldurun.
- Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
- Bu işlemin amacı portakalın acılığının gitmesi.
- 3-4 kez kaynayan ve değiştirilen sudan sonra süzün ve tekrar tencereye alın.
- Üzerine toz şeker gezdirin.
- 1 su bardağına yakın.(daha tatlı isterseniz biraz arttırın şeker miktarını)
- Üzerini geçmeyecek kadar da su ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Biraz ılındıktan sonra tek tek toz şekere bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 2-3 gün oda sıcaklığında kurumaya bırakın.
- Daha sonra kavanoza koyarak buzdolabında saklayın.
- Kek,kurabiye hazırlayacağınız zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Çikolataya bulamak isterseniz çikolatayı benmari usulü eritin.
- Portakal şekerlemelerinin yarısını bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Buzdolabında donduktan sonra servis tabağına alarak atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Harika atıştırmalıklar olmuş canım, bu güzel şekerlemelerle ne güzel pastalar yaparsın bizlere..
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım..
yorumlarınız için çok teşekkürler
Silsevgiler
Eline sağlık.Çok severim,çok güzel olur.Ben de kabukları atmaya kıyamam ya şekerleme yaparım ya da reçel.Sevgiler.
YanıtlaSilevet,teşekürler ablacım
Silsevgiler
iki harika lezzeti bu kadar harika görselleyerek buluşturmuşsun...ellerine emeğine ve kadrajına sağlık diyim...çok güzel gözüküyor.sağlık ve afiyetle
YanıtlaSilteşekkürler handecim
Silsevgiler
Pek bir adına yaraşır, yakışır bir tarif olmuş :)) görüntülere ise diyecek yok.
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgili Bahar, hava yağmurlu da olsa, keyifli bir hafta sonu dilerim :)
Sevgilerimle.
evet:)) öyle oldu
Silteşekkürler
canım
sevgiler
hiç duymamıştım, ama harika fikir ve çok lezzetli olacağa benziyor. Umarım başarabilirim, hem kaynatırken 1 su bardağına yakın şeker koyuyoruz hem de şekere batırıyoruz değil mi? baya bol şekerli olacak ama buna değer:))) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilbaşarabilirsin tabi.evet doğru şekerli mi şekerli,
Silsevgiler
Hemen yapıyorum ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilbekliyorum yorum.
Silsevgiler
Merhaba ellerinize sağlık harika bir tarif paylaşmışsınız,nefis görünüyor
YanıtlaSilportakalı ve kokusunu çok severim kabuklarını atmaya kıyamazdım tarinizi deniycem ,teşekkürler .Sevgiler...
çok teşekkürler sevgiler
Silbaharcım ne muhteşem olmuşlar böyle ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkürler sevalcim
SilTadını çok merak ettim,portakalın mis kokusu ve tadı vardır mımmm,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilemirlehayatguzel.blogspot.com
teşekkürler mürvet hanım
Silsevgiler
harika bir fikir canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler canım sevgiler
Silgecenin bir vaktinde bunları görünce maceraya başlasam dedirttin ben bir koşu gidip sebzelikte portakal var mı bakmalıyım. Baharcığım,çok sevdiğim bir lezzettir evde şu an hazırda likör ve portakal şekerlemesi olsaydı nefis giderdi bu saate eline sağlık ama en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler canım.
YanıtlaSilçok teşekkürler canım en kısa zamanda deneyip beğenmen dileğiyle
Silsevgiler
Su an ocakta pisiyor. 3 kez suzdum. Oldukca zahmetli portakalin mis kokusu olmasa cekilesi degil. Portakal asigi olarak deger. Anlatimin icin cok tesekkurler.
YanıtlaSil