8 Şubat 2013 Cuma

Portakal Şekerlemesi (Çikolatalı ve Sade)



Çok yerde rastlamış olabilirsiniz Portakal Şekerlemelerine,ama hala denemediyseniz henüz vakit geç sayılmaz.Malum mevsimindeyiz,her yanımız Portakal:)

Aklımda yok iken bir anda atmaya kıyamadığım portakalın kabukları ile başladığımız serüven,bir kaç gün sürdükten sonra şimdiye kadar 'neden bunu denemedim' soruları ile son buldu.Kesinlikle bunu denemeli ve dolabınızdan eksik etmemelisiniz bence.

Biraz zahmetli gelebilir.Ama çokça hazırlarsanız uzun bir süre kek,kurabiye vb...tatlar da rahatlıkla yetecektir.

Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu diliyorum...

Malzemeler:
  • 4-5 adet büyük portakalın kabukları
  • Toz şeker
  • Su
Üzeri için: 2 paket bitter çikolata
Bulamak için: Toz şeker



Yapılışı:
  • Portakalın kabuklarını ince uzun şeritler halinde kesin.
  • 1 gece ara ara suyunu değiştirerek suda bekletin.
  • Ertesi gün tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek ocağa alın.
  • Kaynama başladıktan sonra suyunu süzün ve tekrar su doldurun.
  • Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
  • Bu işlemin amacı portakalın acılığının gitmesi.
  • 3-4 kez kaynayan ve değiştirilen sudan sonra süzün ve tekrar tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker gezdirin.
  • 1 su bardağına yakın.(daha tatlı isterseniz biraz arttırın şeker miktarını)
  • Üzerini geçmeyecek kadar da su ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Biraz ılındıktan sonra tek tek toz şekere bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 2-3 gün oda sıcaklığında kurumaya bırakın.
  • Daha sonra kavanoza koyarak buzdolabında saklayın.
  • Kek,kurabiye hazırlayacağınız zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Çikolataya bulamak isterseniz çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Portakal şekerlemelerinin yarısını bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Buzdolabında donduktan sonra servis tabağına alarak atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.



Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

23 yorum:

  1. Harika atıştırmalıklar olmuş canım, bu güzel şekerlemelerle ne güzel pastalar yaparsın bizlere..
    Ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlarınız için çok teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  2. Eline sağlık.Çok severim,çok güzel olur.Ben de kabukları atmaya kıyamam ya şekerleme yaparım ya da reçel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. iki harika lezzeti bu kadar harika görselleyerek buluşturmuşsun...ellerine emeğine ve kadrajına sağlık diyim...çok güzel gözüküyor.sağlık ve afiyetle

    YanıtlaSil
  4. Pek bir adına yaraşır, yakışır bir tarif olmuş :)) görüntülere ise diyecek yok.
    Ellerine sağlık sevgili Bahar, hava yağmurlu da olsa, keyifli bir hafta sonu dilerim :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet:)) öyle oldu
      teşekkürler
      canım
      sevgiler

      Sil
  5. hiç duymamıştım, ama harika fikir ve çok lezzetli olacağa benziyor. Umarım başarabilirim, hem kaynatırken 1 su bardağına yakın şeker koyuyoruz hem de şekere batırıyoruz değil mi? baya bol şekerli olacak ama buna değer:))) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başarabilirsin tabi.evet doğru şekerli mi şekerli,
      sevgiler

      Sil
  6. Hemen yapıyorum ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ellerinize sağlık harika bir tarif paylaşmışsınız,nefis görünüyor
    portakalı ve kokusunu çok severim kabuklarını atmaya kıyamazdım tarinizi deniycem ,teşekkürler .Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. baharcım ne muhteşem olmuşlar böyle ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Tadını çok merak ettim,portakalın mis kokusu ve tadı vardır mımmm,ellerinize sağlık :)

    emirlehayatguzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. harika bir fikir canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. gecenin bir vaktinde bunları görünce maceraya başlasam dedirttin ben bir koşu gidip sebzelikte portakal var mı bakmalıyım. Baharcığım,çok sevdiğim bir lezzettir evde şu an hazırda likör ve portakal şekerlemesi olsaydı nefis giderdi bu saate eline sağlık ama en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım en kısa zamanda deneyip beğenmen dileğiyle
      sevgiler

      Sil
  12. Su an ocakta pisiyor. 3 kez suzdum. Oldukca zahmetli portakalin mis kokusu olmasa cekilesi degil. Portakal asigi olarak deger. Anlatimin icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.