Bu aralar eski kayıtları güncellemekle meşgulüm.
Yeni tariflerin yanı sıra eski kayıtların fotoğraflarını değiştiriyor ve bloguma biraz daha düzen sağlamaya çalışıyorum.
Havuçlu Cezerye ise aslında blogumun eski kayıtlarında olup 3 tarif ile bir post'a sıkıştırılıp kaybolan bir tarif olmuş bana göre.Ve bu herkes tarafından çok bilinen ve beğenilen lezzetin daha da arada sıkışıp kaybolmasına gönlüm pek de razı gelmedi.Yeniden hazırlayıp yeni fotoğrafları ile paylaşıma sunuyorum.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 500 gr havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
- 3-4 pakete yakın petibör bisküvi
- Bulamak için hindistan cevizi
Yapılışı:
- Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Tencereye alın üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin ve soğuması için kenara alın.
- Petibör bisküvileri elinizle ufalayın,ceviz ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
- Yuvarlanıp ele az yapışan bir kıvama gelene kadar bisküvi ekliyoruz.
- Dilediğiniz büyüklüğünde yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
O güncellemeleri ara ara ben de yapmaya çalışıyorum :) Ellerine sağlık Bahar.
YanıtlaSiliyi oluyor canım
Silsevgiler
Benim de bugün içimden cezerye yapmak geçmişti :) kalp kalbe karşıymış derler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bir de ben cezerye ye bisküvi yerine evde artık yüzüne bakılmayan kekleri robottan cekip, yapıyorum. Daha da lezzetli oluyor.
Sevgilerimle, iyi akşamlar...
evde kek olunca bende ekliyorum canım sanada kolay gelsin haydi mutfağa
Silsevgiler
Eski yayınlarda olsa görseller o kadar güzellerki....ellerine sağlık...çok güzel gözüküyorlar...sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler handecim
Silsevgiler
ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
çok teşekkürler
Silsevgiler
ellerine sağlık arkadaşım çok şık olmuş:) sevgiyle kal..
YanıtlaSilFotoğraflar süper,ben ne zaman böyle fotolar çekebilecem acaba..Cezeryenede bayıldım,ellerine sağlık..canım..sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
Bu düzenlemeyi bir ara benim de yapmam lazim ama ne zamannnn..:) Sevgilerimle, ellerinize saglik...
YanıtlaSilbir yerden başlamak gerek:)
Silsevgiler
Merhabalar :) ellerinize sağlık,fotoğraflar ayrı harika nasıl özenle çekilmiş.
YanıtlaSilBlogumu ziyaretinize nasıl mutlu oldum ama,ben blogumu açmadan önce hep gelip sessiz sessiz ziyaret ederdim sizi :))Gelip yorum bırakmanız beni çook mutlu etti,sizi takipteydim zaten,şimdi üye olarakda takipçi olabildim artık sevgiler :)
çok teşekkürler
Silher zaman beklerim ne demek:)
sevgiler
Ben bunu çok seviyorum :)Bağımlılık yapıyor insanda resmen.İyiki paylaşmışsınız ellerinize sağlık :)Blogunuzu takibe aldım.bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
ellerine sağlık ..nefis görünüyorlar
YanıtlaSilşimdi tam mevsimi bol bol yapmalı ellerine sağlık harika görünüyorlar
YanıtlaSilevet çokça yapıp yenmeli:)
Silsevgiler
Ellerinize sağlık Bahar Hanımcım. Bir tane aldım yedim bile....:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
afiyetle efendim
Silsevgiler
Ben bayılrım zaten Fotoda harika
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
çok teşekkürler
Silsevgiler
Ellerine sağlık Çok severek yerim.Fotolarına zaten hayranım
YanıtlaSilsevgiler :)
çok teşekkürler
Silsevgiler
Sevdiğim nefis bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
teşekkürler sevalcim
Silsevgiler
bir ara öyle çok yapıyordum ki..fotograflar süper olmuş bencede arada kalacak bir lezzet değil ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbenim de bir fırsat bulup yenilemem gerekiyor ama gözümde büyüyor..cezerye bayıldığım ve ne kadar zamandır yapmadıysam neredeyse tadını unuttuğum bir lezzet..En kısa zamanda yapmalı..Fotoğrafa ise bittim eline sağlık:)
YanıtlaSilellerinize saglik goruntu harika ,ikramlik olarak super ;)
YanıtlaSilbu cezerye tarzı şeyler aslında tuzak oluyor braz :)
YanıtlaSilbir tane daha
aaa bi tane daha
dur bitane daha derken tabak bitiyor
sonra gelsin kilocuklar :D
eline sağlık canım
bunu mutlaka deneyeceğim,çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil