Ege'de yaşayıp ta otları sofralardan eksik etmeyen yoktur sanırım.Biz de çok severiz.Ama henüz keşfetmediğim bir sürü ot çeşidi var diyebilirim.Bunlardan biri de ilk kez yediğim Turp otu.Tadı çok güzel.Bol zeytin yağ ve limon ile birde varsa yanına köy ekmeği,kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz.
Malzemeler:
- Turp otu
- Tuz
- Limon
- Zeytin yağ
- Sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Turp otlarının kök kısımlarını kesin temizleyin,sirkeli suda 5 dk bekletip iyice yıkayın.
- Yaprak kısımlarının bir kısmını kesin.
- Tencereye su ekleyin ve içine tuz ekleyin,kaynayan suyun içerisine turp otlarını alın.
- Yumuşayıncaya kadar pişirin ve suyunu süzün.
- Zeytin yağ,limon ve sarımsak ile sos hazırlayarak turp otunu iyice karıştırıp servis tabağına alın.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilBİZİM FAVORİMİZ BU SALATA ÇOK FAYDASI VAR:)
MUHABBETLE KUCAKLIYORUM...
çoook severim. sirkelisi de güzel olur. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağğlık baharım:)
YanıtlaSilçok sewerim bende..
toplarken kabuğunu sıyırıp yemeye bayılırımm:)
mutlu hafta sonları canım:)
sevgiler..
bahar tam benlık olmus..ellerıne saglık canım
YanıtlaSiliyi seçim
YanıtlaSilohhhh bayılırım ben buna, kilo kalori düşünmeden yenilir bol limonlu LİMONLU...
YanıtlaSilEllerine saglık baharcım bende hardal otu denemiştim sagolsun bodrumlu bir arkadaşım yapmıştı okadar çok ot varkii yapmaya başlasan derya deniz artık ben denemelerimi kışa bırakacağım bende arzuluyorum yapmayı ama kışın pek çok otun mevsimi olduğundan beklemek gerek.. sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık canım bu ottan ben de sık sık alıp bu salatayı yapıyorum çok severim sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık bizde de çok seviliyor.
YanıtlaSilsevgiler canım.
çok duydum ama hiç yemek nasip olmadı
YanıtlaSileminim lezizdir
ellerine sağlık baharcım
sevgiler
annem ebegümecini,ısırganı yapardı bu şekilde başkada ot bilmem zaten:)ama gerçekten çok çok lezzetli bir salata ellerine sağlık.
YanıtlaSilOtu görünce Latince adına kadar söyleyebilenlere öyle imreniyorum ki..Ege otlarından bir tek bunu biliyorum mmmhh leziz..çok severim..ellerine yüreğine sağlık canım benim..
YanıtlaSilTurpotunun en zor kısmı yıkamasıdır, yaprakları çilek yaprağı gibi tüylü olduğundan çok kum tutar.. Onun dışında harika bir lezzettir gerçekten. Ellerine sağlık Baharcım..
YanıtlaSilBayılırım turp otu salatasına ama hasret kaldım bu Ankara'da.. Kimse bilmiyo, bende bulamıyorum:(((
YanıtlaSilevet bir Egeli olarak çok severek yaptığım bir salatadır diyebilirim. Ekşisi bol olunca çok güzel olur. Ellerine sağlık canım .)))
YanıtlaSilİzmirin bütün lezzetlerine olduğu gibi turp otunada bayılırım,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil