31 Mart 2012 Cumartesi

Turp Otu Salatası


Ege'de yaşayıp ta otları sofralardan eksik etmeyen yoktur sanırım.Biz de çok severiz.Ama henüz keşfetmediğim bir sürü ot çeşidi var diyebilirim.Bunlardan biri de ilk kez yediğim Turp otu.Tadı çok güzel.Bol zeytin yağ ve limon ile birde varsa yanına köy ekmeği,kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz.

Malzemeler:

  • Turp otu
  • Tuz
  • Limon
  • Zeytin yağ
  • Sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Turp otlarının kök kısımlarını kesin temizleyin,sirkeli suda 5 dk bekletip iyice yıkayın.
  • Yaprak kısımlarının bir kısmını kesin.
  • Tencereye su ekleyin ve içine tuz ekleyin,kaynayan suyun içerisine turp otlarını alın.
  • Yumuşayıncaya kadar pişirin ve suyunu süzün.
  • Zeytin yağ,limon ve sarımsak ile sos hazırlayarak turp otunu iyice karıştırıp servis tabağına alın.

16 yorum :

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    BİZİM FAVORİMİZ BU SALATA ÇOK FAYDASI VAR:)
    MUHABBETLE KUCAKLIYORUM...

    YanıtlaSil
  2. çoook severim. sirkelisi de güzel olur. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağğlık baharım:)
    çok sewerim bende..
    toplarken kabuğunu sıyırıp yemeye bayılırımm:)
    mutlu hafta sonları canım:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. bahar tam benlık olmus..ellerıne saglık canım

    YanıtlaSil
  5. ohhhh bayılırım ben buna, kilo kalori düşünmeden yenilir bol limonlu LİMONLU...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglık baharcım bende hardal otu denemiştim sagolsun bodrumlu bir arkadaşım yapmıştı okadar çok ot varkii yapmaya başlasan derya deniz artık ben denemelerimi kışa bırakacağım bende arzuluyorum yapmayı ama kışın pek çok otun mevsimi olduğundan beklemek gerek.. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık canım bu ottan ben de sık sık alıp bu salatayı yapıyorum çok severim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık bizde de çok seviliyor.
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  9. çok duydum ama hiç yemek nasip olmadı
    eminim lezizdir
    ellerine sağlık baharcım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. annem ebegümecini,ısırganı yapardı bu şekilde başkada ot bilmem zaten:)ama gerçekten çok çok lezzetli bir salata ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Otu görünce Latince adına kadar söyleyebilenlere öyle imreniyorum ki..Ege otlarından bir tek bunu biliyorum mmmhh leziz..çok severim..ellerine yüreğine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  12. Turpotunun en zor kısmı yıkamasıdır, yaprakları çilek yaprağı gibi tüylü olduğundan çok kum tutar.. Onun dışında harika bir lezzettir gerçekten. Ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil
  13. Bayılırım turp otu salatasına ama hasret kaldım bu Ankara'da.. Kimse bilmiyo, bende bulamıyorum:(((

    YanıtlaSil
  14. evet bir Egeli olarak çok severek yaptığım bir salatadır diyebilirim. Ekşisi bol olunca çok güzel olur. Ellerine sağlık canım .)))

    YanıtlaSil
  15. İzmirin bütün lezzetlerine olduğu gibi turp otunada bayılırım,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.