Kış bitmeden İzmir'de kar gördü ya,artık bir 30 yıl daha uğramaz sanırım.Dün sabah uyandığımızda perdeyi açınca inanamadık,her yer bembeyaz,nasılda güzel yağıyor.Çoluk çocuk herkes dışarıya atmış kendini.Biz mi?Sabahtan programım olduğu için ve İzmir'de bu tip hava şartlarına maruz kalmadığımız için hazırlıklı değildik,eldivenlerimizi bulmadığımızdan akşam üzeri eve girerken 10 dk kadar prensesle kartopu oynayabildik.Kar görüntüsüne hasret kalmışız,o bile yetti diyebilirim.Ama her zaman söylerim en güzel şehirler den bir tanesinde yaşıyoruz.Diğer şehirlere oranla rahat bir kış mevsimi geçiriyoruz.
Bu havalar da en güzel ne gider?güzel bir kahvaltı değil mi?Öyleyse güzel bir kahvaltılık tarif verelim bugün.
Malzemeler:
- 150 gr tam yağlı tulum loru
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- Pul biber,karabiber,nane ve dilediğiniz baharatlar
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Dilerseniz üzerine biraz daha servis ederken zeytin yağ gezdirebilirsiniz.
- Hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
Çok güzel fikir hatta evde kalan sürünen peynirleride bu şekilde değerlendirilip yeniden tüketime özendirici bir hale getirilebilir, ellerine saglık...
YanıtlaSilcok saglikli bir tarif olmus
YanıtlaSilellerinize saglik
ellerinize sağlık. çok sevdiğim bir lezzettir. bunu bir de içine dövülmüş ceviz katarak denemenizi şiddetle tavsiye ederim. sevgiler.
YanıtlaSilEn güzel şehirde yaşıyorsunuz bence. İzmir benim gözbebeğim. Lor peynirini hiç sevmem ama baharatlı hoşuma gidebilir. Yarın sabah kahvaltıya yapıcam. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHımm bizde hep yapıyoruz bunu çok lezzetli oluyor =)
YanıtlaSilTam bir kahvaltılık ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım. eşimin vazgeçilmezidir bu tarif onsuz hayatta oturmaz kahvaltıya:))
YanıtlaSiltat süperdir denemeyenler hemen yapsın.
sevgiler
Ay ben bide bu loru domates üstünede zeytinyağlı bayılıyorun. ellerine sağlık
YanıtlaSilTarifinizi denedim Bahar Hanım. Lor olmadıgı için keçi peyniri ile yaptım ve icine bir de cevizici koydum. Süper oldu. Teşekkürler tarif için :)
YanıtlaSil