3 Şubat 2012 Cuma

Kahvaltılık Baharatlı Lor


Kış bitmeden İzmir'de kar gördü ya,artık bir 30 yıl daha uğramaz sanırım.Dün sabah uyandığımızda perdeyi açınca inanamadık,her yer bembeyaz,nasılda güzel yağıyor.Çoluk çocuk herkes dışarıya atmış kendini.Biz mi?Sabahtan programım olduğu için ve İzmir'de bu tip hava şartlarına maruz kalmadığımız için hazırlıklı değildik,eldivenlerimizi bulmadığımızdan akşam üzeri eve girerken 10 dk kadar prensesle kartopu oynayabildik.Kar görüntüsüne hasret kalmışız,o bile yetti diyebilirim.Ama her zaman söylerim en güzel şehirler den bir tanesinde yaşıyoruz.Diğer şehirlere oranla rahat bir kış mevsimi geçiriyoruz.
Bu havalar da en güzel ne gider?güzel bir kahvaltı değil mi?Öyleyse güzel bir kahvaltılık tarif verelim bugün.

Malzemeler:
  • 150 gr tam yağlı tulum loru
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Pul biber,karabiber,nane ve dilediğiniz baharatlar

Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Dilerseniz üzerine biraz daha servis ederken zeytin yağ gezdirebilirsiniz.
  • Hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Çok güzel fikir hatta evde kalan sürünen peynirleride bu şekilde değerlendirilip yeniden tüketime özendirici bir hale getirilebilir, ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  2. cok saglikli bir tarif olmus
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. çok sevdiğim bir lezzettir. bunu bir de içine dövülmüş ceviz katarak denemenizi şiddetle tavsiye ederim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. En güzel şehirde yaşıyorsunuz bence. İzmir benim gözbebeğim. Lor peynirini hiç sevmem ama baharatlı hoşuma gidebilir. Yarın sabah kahvaltıya yapıcam. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hımm bizde hep yapıyoruz bunu çok lezzetli oluyor =)

    YanıtlaSil
  6. Tam bir kahvaltılık ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım. eşimin vazgeçilmezidir bu tarif onsuz hayatta oturmaz kahvaltıya:))
    tat süperdir denemeyenler hemen yapsın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ay ben bide bu loru domates üstünede zeytinyağlı bayılıyorun. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Tarifinizi denedim Bahar Hanım. Lor olmadıgı için keçi peyniri ile yaptım ve icine bir de cevizici koydum. Süper oldu. Teşekkürler tarif için :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.