Kahvaltılık tariflere devam diyelim mi?Kuru domatesi çok seviyorum.Bu yıl kurutamadığım için de biraz hasret kaldım diyebilirim.Geçenlerde aktardan aldım ama çok da hoşuma gitmedi açıkçası.Eğer kendi kuruttuğunuz domatesleriniz varsa kahvaltıya mutlaka hazırlayın.
Malzemeler:
- Kuru domates
- Zeytin yağ
- Tuz,kekik,kırmızı toz biber
- Baharat çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz.
Yapılışı:
- Kuru domatesleri tencereye alın.
- Üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Suyunu süzün ve bol zeytin yağında 4-5 dk kavurun.
- Baharatlarını ekleyin ve servis edeceğiniz tabağa alın.
Ben bu yıl kendim kuruttum.İçim çok rahat.Tarifin çok güzel.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım ,çok severimmm. geçtiğimiz yaz ben de kurutamadım inş bu yaz nasip olur.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilkendim kurutmuyorum ben ama cok güzel bir tarif :-)
YanıtlaSilöptüm canim...
Her yıl kendim kuruturum sevdiğimiz bir lezzet.Kahvaltı için verdiğin tarif çok güzel ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilNefis görünüyor hem de hafif ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilçok leziz görünüyorlar..domatesin her halini severim...
YanıtlaSilve kahvaltıda zeytinin yanın da afiyetle yenir:)
YanıtlaSilTarifin çok güzelellerine saglık, benimde annem kurutmuş sağolsun , ama asıl bir komşusu var annemin domates kurusundan acaip bir çeşni hazırlamıs ben hayatımda boyle guzel bir katkı yemedim eh tabi insan kendi bahcesinden koparıp kurutursa boyle oluyor... onun tarifini almalıyım ..
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık yanlız istanbul'un havasında domates kurutulabiliyormu ? yapan arkadaşlar varsa yazabilirlermi ?
YanıtlaSilcanım 4-5 gün öncesınde yaptım resımledım ama resımler kotuydu harıka bır tat ıyıkı gecen sene kurtmusum bolca o kadar cok şeyde kullanıyorum kı domates kurusunu hem ne guzel organık de nefis gorunuor ellerıne sağlık
YanıtlaSilDoğru söylüyorsunuz, aktardan alınanlar her zaman iyi çıkmıyor. Taze kurutulmuş, bu senenin domatesini bulmak lazım.
YanıtlaSilÇok severim, ellerinize sağlık.
Sevgiler:)
Kahvaltıda çok severim, ben sarımsak da ekliyorum :) Eline sağlık canım.
YanıtlaSilbende kendim kuruttum aynı şekilde yaptım.tek farkı ben kavonoza bu malzemelerle sıraladım üzerine zeytin yağını hafif kızdırıp döktüm.mükemmel oldu.ayrıca bu şekilde yapıp çok uzun süre saklayabilirsiniz.teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba bahar hanım domatesi nasıl kurutuyorsunuz acaba??
YanıtlaSilmerhaba...bende kendim kurutuyorum.armut domates en iyi seçim.dörde bölün tuzlayın ve sofra bezinin üstünde kurutun.tuzunu bol miktarda atın.uzun süre dayansın.sonra biraz haşlayın kavonozun dibine sarmısakları sıralayın üzerine baharatladığınız domatesleri sıralayın en üstüne yağı kızdırın dökün.çok uzun süre bozulmadan afiyetle yiyin.
YanıtlaSilmerhaba..armut domatesleri dörde bölün bolca tuzlayın ve güneşte sofra bezinin üzerinde kurutun.sonra biraz haşlayın süzün.kavonozun dibine sarmısakları sıralayın üzerine baharatladığınız domatesleri kabukları üste gelecek şekilde sıralayın.kekik,k.biber,kişniş,nane az kara biber vs.en üstüne kızdırdığınız yağı dökün.çok uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz bekledikçe güzelleşiyor.afiyet olsun.(ben sofrada üzerine ceviz de ekliyorum.)
YanıtlaSil