Her hali ayrı bir lezzet kalburabastı.Favori tatlılar arasındadır benim için.Hele bir de bol antep fıstıklı oldu mu lezzeti tarif edilemez.Sizde seviyorsanız birde böyle deneyin derim.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytin yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir kaç damla limon suyu
- Bir çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı dolu dolu toz Antep fıstığı
- 2-2,5 su bardağına yakın un (yumuşak bir hamur)
Şerbeti için:
- Hamur için bütün malzemeleri karıştırın.
- Karbonatı eklemeden üzerine limon sıkın ve kabardıktan sonra ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı kadar un yeterli geliyor.
- Hamurdan küçük parçalar koparın ve rendenin üzerinde bastırarak şekil verin.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için tencereye malzemeleri koyun ve kaynamaya bırakın.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık-sıcağa yakın olan şerbeti ekleyin.
benim de favori talılarımdandır. şöyle tam ağızda dağılan kıvamdaysa asla hayır diyemem. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilenfes enfes....
YanıtlaSilsekli semali harika olmus :-))
ellerine saglik canim benim
Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Çok sevdiğim bir tatlı.
YanıtlaSilŞerbetli tatlılarla aram olmasa da sevdiklerim arasındadır kalburabastı hatta ilk yaptığım tatlı diyebilirim sanırım 15 yaşlarında falandım:))bak nerelere götürdün beni:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
bayılırımmm bayılırımmm,kalburabastıya, bu birde fıstıklı çifte bayılırım.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSende yediğimiz Müboş'un kalburabastısından sonra, bunu da denemek isterim doğrusu..Bakarsın bahar toplantımızda Bahar tatlısı isteriz senden Baharcım..Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilAnnemin en sevdiği tatlılardan biridir bu, ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım.
YanıtlaSilAntep fıstığı yakışıyor tatlılara vallahi :)
Sevgilerimle...
eskiden en sevdiğim tatlıydı. Bayramlarda annemin bundan yapmasını isterdim. Genel olarak şerbetli tatlılarla aram olmadığından ben hiç denemedim aslında. Bu tarifle deneyip oğluşlara tattırayım...
YanıtlaSilellerine sağlık ben de çok severim kalbura bastıyı en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSileline sağlık canım çok severim bende :)
YanıtlaSildenenecekler listesinde yerini almıştır. eline sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcığım.Nasıl da güzel kızarmışlar.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....
YanıtlaSilOhhh harika. paylaşımlarınız için teşekkürler... :)
YanıtlaSilCanım ya en sevdiğim tatlıyı yapmışsın. Nefis ötesi görünüyor. İnan ağzımın suyu akıyor yazarken :) Tarifi aldım bile, denemeliyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
merhabalar blogunu uzun zamandır takip ediyorum,,ben çok yeniyim daha blogumu bugün açtım ve ilk sizin sayfanıza yorum yapıyorum,çünkü tarilerinizi severek takip ediyorum,umarım bende sizin gibi sevilen bir sayfa olurum
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor, canimi cektirdin :))
YanıtlaSil