16 Şubat 2012 Perşembe

Antepfıstıklı Kalburabastı



Her hali ayrı bir lezzet kalburabastı.Favori tatlılar arasındadır benim için.Hele bir de bol antep fıstıklı oldu mu lezzeti tarif edilemez.Sizde seviyorsanız birde böyle deneyin derim.


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytin yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Bir çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu toz Antep fıstığı
  • 2-2,5 su bardağına yakın un (yumuşak bir hamur)
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Hamur için bütün malzemeleri karıştırın.
  • Karbonatı eklemeden üzerine limon sıkın ve kabardıktan sonra ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı kadar un yeterli geliyor.
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve rendenin üzerinde bastırarak şekil verin.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için tencereye malzemeleri koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık-sıcağa yakın olan şerbeti ekleyin.

18 yorum:

  1. benim de favori talılarımdandır. şöyle tam ağızda dağılan kıvamdaysa asla hayır diyemem. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. enfes enfes....
    sekli semali harika olmus :-))

    ellerine saglik canim benim

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Çok sevdiğim bir tatlı.

    YanıtlaSil
  4. Şerbetli tatlılarla aram olmasa da sevdiklerim arasındadır kalburabastı hatta ilk yaptığım tatlı diyebilirim sanırım 15 yaşlarında falandım:))bak nerelere götürdün beni:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. bayılırımmm bayılırımmm,kalburabastıya, bu birde fıstıklı çifte bayılırım.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sende yediğimiz Müboş'un kalburabastısından sonra, bunu da denemek isterim doğrusu..Bakarsın bahar toplantımızda Bahar tatlısı isteriz senden Baharcım..Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Annemin en sevdiği tatlılardan biridir bu, ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık tatlım.
    Antep fıstığı yakışıyor tatlılara vallahi :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. eskiden en sevdiğim tatlıydı. Bayramlarda annemin bundan yapmasını isterdim. Genel olarak şerbetli tatlılarla aram olmadığından ben hiç denemedim aslında. Bu tarifle deneyip oğluşlara tattırayım...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık ben de çok severim kalbura bastıyı en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık canım çok severim bende :)

    YanıtlaSil
  12. denenecekler listesinde yerini almıştır. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık Baharcığım.Nasıl da güzel kızarmışlar.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Canım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  15. Ohhh harika. paylaşımlarınız için teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  16. Canım ya en sevdiğim tatlıyı yapmışsın. Nefis ötesi görünüyor. İnan ağzımın suyu akıyor yazarken :) Tarifi aldım bile, denemeliyim.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. merhabalar blogunu uzun zamandır takip ediyorum,,ben çok yeniyim daha blogumu bugün açtım ve ilk sizin sayfanıza yorum yapıyorum,çünkü tarilerinizi severek takip ediyorum,umarım bende sizin gibi sevilen bir sayfa olurum

    YanıtlaSil
  18. cok guzel gorunuyor, canimi cektirdin :))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.