Yaz domatesleri ile hazırlayabileceğiniz mevsiminde nefis bir yemek.Ev halkı sevmese de kendim için mutlaka pişiriyorum.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağ (küçük)
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuzot
- 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ince kıyın ve zeytin yağında kavurun.(Düdüklü tencerede)
- Taze fasulyeleri temizleyin ve 3'e bölün.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın tencereye alın.
- Yumuşayana kadar pişirin.
- Fasulyeleri ekleyin.Bir kaç dakika karıştırın.
- Tuz ve baharatları ilave edin.
- 1-1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- 20-25 dk pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. İkiside nefis görünüyor.
Renkleri nasıl da canlı.
Sevgiyle kal.
yazın her öğün olsa yerim fasulyeyi.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor ikiside
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Bahar,
YanıtlaSilEllerine sağlık, iki tarifte nefis görünüyor.
Taze fasulye artık tezgahlarıda masalarımızıda süslemeye başladı.
Fasulyeyi en çok bu şekilde zeytinyağlı olarak severim.
Zeytinyagli taze fasulye benim favorim, nefis gozukuyor. Ellerine saglik...
YanıtlaSilyaz deyince aklıma ilk gelendir taze fasülye..ailecek favorimizdir..çok leziz görünüyor,brokoliyi de severizz bizz özellikle de minnoşlarım..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAyyyy Bahar ayyyy, nasıl canım çekti. Çok severim fasülyeyi. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Şİfa olsun.
YanıtlaSilZeytinyağlı deyince asla dayanamam. Şimdi birde yaz geldi ki tam mevsimi fasulyenın. Ellerine sağlık
YanıtlaSil