28 Aralık 2010 Salı

Arpa Şehriye Çorbası




Yaz mevsiminde domates ile kış mevsiminde ise salça ile olabilen nefis bir çorba.

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,tuzot(sebzeli çeşni)
  • 2 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Sıcak su (yeteri kadar)

Yapılışı:
  • Tencereye zeytin yağ ekleyin un ilave ederek kavurun.
  • Üzerine domates salçasını ilave edin kavurmaya devam edin.
  • Tere yağ ekleyin.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip çırpma teli ile sürekli karıştırın.
  • Arpa şehriye,tuz,tuzot,karabiber ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Son olarak sarımsak rendesi ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
  • Çorbanın suyunu istediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz.

2 yorum :

  1. ellerine saglik ..nefisss bir corba hazirlamissin..sicacik sevgi ve selamlarimla..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Hasret Hanımcım,
    Aynı sıcak selamlarla....

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.