Yaz mevsiminde domates ile kış mevsiminde ise salça ile olabilen nefis bir çorba.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz,karabiber,tuzot(sebzeli çeşni)
- 2 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- 1 diş sarımsak
- Sıcak su (yeteri kadar)
- Tencereye zeytin yağ ekleyin un ilave ederek kavurun.
- Üzerine domates salçasını ilave edin kavurmaya devam edin.
- Tere yağ ekleyin.
- Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip çırpma teli ile sürekli karıştırın.
- Arpa şehriye,tuz,tuzot,karabiber ilave edip kaynamaya bırakın.
- Son olarak sarımsak rendesi ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
- Çorbanın suyunu istediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz.
ellerine saglik ..nefisss bir corba hazirlamissin..sicacik sevgi ve selamlarimla..
YanıtlaSilTeşekkürler Hasret Hanımcım,
YanıtlaSilAynı sıcak selamlarla....