Çıtır kase için malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 6 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- Bütün malzeme yoğurulur.
- 20 dk. dinlendirilir.
- Fırına dayanıklı kasenin dışı yağlanır.
- Merdane ile kasenin boyu kadar açılır ve kase kaplanır.Tepsiye yağlı kağıt serilir.
- Fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyunca dikkatli bir şekilde çıkarılır.
- 250 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 2 tane domates
- Tuz,karabiber,kırmızı biber,köri
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Etler önceden yumuşayana kadar pişirilir.
- Yarı pişmiş kıvama gelince üzerine zeytin yağ,soğan ilave edilip kavrulur.
- Domates,sivri biber ilave edilir.
- Tuz ve baharatlar konulur.
- Çok az sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.