Mantar ve beyaz etin lezzeti.
Malzemeler:
- 250 gr mantar
- 1 tane tavuk fileto
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane sivri biber
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,pul biber,köri
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Mantarları limonlu ve tuzlu suda yıkayalım.Dilimleyelim.
- Soğanı ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
- Sivri biberi ve domatesi ekleyelim.Domates yumuşayana kadar kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Fileto etleri kuşbaşı doğrayıp ilave edelim.
- Mantarları yıkayıp ekleyelim.Bir kaç dakika kavuralım.
- Tuz,karabiber,pul biber,köri ekleyelim.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta hafif pişirelim.(suyu az gelirse ekleyebiliriz.)
- Güveçlere paylaştıralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
- Fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.
Mantarin ve tavugun uyumu gercekten cok guzel. Fotografta pek istah acici! Ellerine saglik.
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım.
YanıtlaSilAfiyetle.
SEVGİLER