Mutfak hep hamur işi kokmalı.Mis gibi kek,kurabiye.Sadece misafir için değil insan sırf kendi için girmeli mutfağa.Ben gibi :)
Patatesli nefis bohçalar hazırladım sizlere.Afiyetle.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta akı (üzeri için 2 yumurta sarısı)
İç Malzemesi:
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet haşlanmış ince kıyılmış patates
- 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağı
Yapılışı:
- Hamur için sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
- Şeker ve tuz ekleyin.
- Yumurta aklarını ilave edin.
- Yavaş yavaş un ile birlikte instant mayayı ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur hazırlayın.
- İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytin yağında soteleyin.Salçayı ekleyin.
- Patatesleri ilave ederek karıştırın.
- Tuz ve baharatlarını ilave edin.
- Tüm malzemeyi karıştırın ve ılınması için bir kenarda bekletin.
- Hamuru 45 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Un serpilmiş tezgahın üzerinde açın.
- Patatesli iç harcından koyun ve rulo yaparak iki ucunu birleştirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.30 dk ılık bir ortamda bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaynak:Soframız
Ellerinize sağlık.. Bizdede poğaça olunc ahep oğlum için yapılmış demektir :)) Harika olmuşlar. fotoğraflarda şahane
YanıtlaSilsizi büyük bir beğeni ile takip ediyorum kurabiyelerinizin çoğunu denedim sonuç hepsi mükemmel herkese tariflerinizi veriyorum bu patatesli bohçayıda yaptım tek kelimeyle enfes oldular bir tepsi anında bitti size çok teşekkür ediyorum böylesi güzel tariflerinizi bizlerle paylaştığınız için takipte kalmaya devam sevgiler
YanıtlaSil