Tukaş konserve barbunya ile hazırldığım çok pratik ve nefis bir salata.Bol soğan ve barbunya.Mutlaka deneyin sonrasında ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Mutlu huzur dolu bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
- 1 kutu Tukaş Barbunya Konservesi
- 3 adet kuru soğan
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağı
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
- Konserve barbunyayı süzün ve üzerinden su geçirin.
- Süzülmesi için bir kenarda bekletin.
- Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
- Tencereye zeytin yağını ekleyin ve kuru soğanları kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine barbunyayı ekleyin ve karıştırın.Tuz ekleyin.
- Sarımsağı ezin ve yoğurt ile karıştırın.
- Barbunyayı servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
- Maydanozları ince ince kıyın ve üzerine serpiştirin.
Eline sağlık Bahar hanımcım çok lezzetli bir salata olmuş .Sunumu zaten her zaman ki gibi muhteşem sevgilerimle
YanıtlaSil