Kremşantili Kurabiye'yi sanırım denemeyen kalmadı.Hem pratik oluşu hemde lezzeti sık sık yapılması için bir neden bana göre.
Bu sefer sade Kremşanti ile kakao ekleyerek hazırladım.Kakaolu kremşanti ile de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 poşet toz şanti
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Bütün malzemeyi derin bir kaba alın.
- Yoğurun.
- Köfte sıkar gibi sıkın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 170 derece fırında un kurabiyesi kıvamında pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirin ve servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
blog sayfası güzelmiş
YanıtlaSilÇok nefis. Eline sağlık.
YanıtlaSilCanımmm eline sağlık çok güzel olmuş denenesi bir tarif afiyetle,sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık baharcım..
YanıtlaSilEllerine sağlık baharcım ..
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar, çok ciciler, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık Baharcığım.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilKrem şantitatlılarda olduğu gibi kurabiye ve poğaçalarada müthiş bir lezzet katıyor...
Sevgilerimle...
ellerine saglik canim :-)
YanıtlaSilafiyet olsun...
ben bu tarifinizi denedim ama malzemeler birbirini tutmadı kötü bir hamur elde ettim ve hamurda malesef toparlanmadı.Diğer tariflerinizin çoğunu denedim fakat ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım.Tarife birebir uydum fakat istediğim sonucu elde edemedim,bilmenizi istedim sadece,diğer tariflerinizi severek yapıyorum teşekkürler :)
YanıtlaSilmerhaba yukarıdaki arkadaş gıbı dun aksam bende denedım hamur olmadı üğüm üğüm oldu kum gıbı oldu hamur bıle olmadı.Acaba püf noktası felen varmı
YanıtlaSilellerinize sağlık çok gğzel bi tarif. şimdi fırında mis gibi kokular yayıyo:)
YanıtlaSil