Madem Sonbahar gelsin Elmalı Havuçlu bir kek.Dokusu lezzeti ve kokusu kesinlikle denemeye değer.
Mutlu haftalar.
Malzemeler:
- 100 gr (yarım su bardağı) esmer şeker
- 1 adet büyük boy yumurta
- 50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilin Kent Boringer
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım tatlı kaşığı toz muskat
- 60 gr ((1/4 su bardağı) yoğurt
- 80 gr (1/3 su bardağı sıvı yağ
- 140 gr (1 su bardağı ) un Kalecik
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu Kent Boringer
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 adet ( 3/4 su bardağı rendelenmiş elma (suyunu sıkın)
- 1 adet (3/4 su bardağı rendelenmiş havuç(suyunu sıkın)
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın ve çırpıcı yardımı ile karıştırın.
- Toz malzemeleri başka bir tarafta karıştırın.
- Küçük baton kek kalıbınızı margarin ile yağlayın.
- Sıvı ve toz malzemeleri karıştırın.
- Elma ve havuç rendesini ekleyin.
- Baton kek kalıbına karışı boşaltın.
- Önceden ısınmış 160 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra karamel sos ve kıyılmış fındık ile servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.