Merhaba Sevgili Dostlar,
Yine güzel bir kurabiye tarifi ile geldim.Bu kurabiye hamurunu daha önce hazırlamıştım.Çok beğendiğim bir hamur olduğu için bu sefer içerisine bütün fındık koyarak denedim.
Harika bir lezzet oldu.Kurabiyeyi ısırırken ağzınıza gelen o tüm fındığın lezzetini anlatamam size.Deneyin ve görün.
Malzemeler:
- 250 gr yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı silme Naturelka Portakal kabuğu tozu yada 1 büyük portakal kabuğu rendesi
- Yeteri kadar Kalecik Un
Bulamak İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
İçine Koymak için yeteri kadar Fiskobirlik bütün Fındık
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte kabartma tozunu ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve ortasına tüm fındık koyarak yuvarlayın.
- Tüm hamuru bu şekilde tamamlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 160 derece fırında pişirin.
- Beyaz olarak çıkmalı fırından.
- Çıkan kurabiyeleri pudra şekeri ve nişastalı karışımda yuvarlayın ve servis tabağına alın.
farklı bir kurabiye olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım bu kurabiye de nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilSüprizli kurabiye olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilMinicik minicik ne güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık vallahi sevgiler
YanıtlaSilKurabiyeler çokkk şirin olmuşlar. Denemek istiyorum sağlıkla kalın FATMA
YanıtlaSilKurabiyeler çokkk şirin olmuşlar. Denemek istiyorum sağlıkla kalın FATMA
YanıtlaSil